Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Όταν η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έκρινε αντισυνταγματικό νόμο του υπουργού Μητσοτάκη


Μια αποκάλυψη, απολύτως ενδεικτική της προσωπικότητάς της νέας προέδρου της Δημοκρατίας
και (πλέον) πρώην Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας, κάνει σήμερα το dikastiko.gr.
Προφανώς και τα πράγματα σε μια 5ετία μπορεί να αλλάξουν δραματικά, όμως αν αναλογιστεί κανείς το κλίμα της εποχής, δηλαδή του μακρινού 2013, και τους συσχετισμούς, το να είσαι στη μειοψηφία μιας απόφασης που αφορούσε τους δημοσίους υπαλλήλους, δεν ήταν μια εύκολη επιλογή.


Όμως η Κατερίνα Σακελλαροπούλου πήγε χωρίς δεύτερη σκέψη στην πλευρά της αντισυνταγματικότητας ενός νόμου που υπέγραφε ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η μετέπειτα –επιλεγμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ- πρόεδρος του ΣτΕ , όταν στο Ανώτατο Δικαστήριο κρίθηκε ο νόμος 4712/13, που έφερε την υπογραφή του σημερινού πρωθυπουργού, για την κατάργηση κλάδων και τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων τάχθηκε υπέρ της αντισυνταγματικότητας του μέτρου.
Η μοίρα το έφερε έτσι όμως ώστε ο Κυρ. Μητστάκης να είναι αυτός που να την προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού βέβαια ήταν ,κοινός τόπος στο Ανώτατο Δικαστήριο πως τα κριτήρια στις αποφάσεις της κας Σακελλαροπούλου ήταν πάντα αμιγώς νομικά. Γιαυτό άλλωστε οι αποφάσεις και οι κρίσεις της δεν ήταν ποτέ «μονόπαντες» δηλαδή υπάρχουν ζητήματα για τα οποία τάχθηκε κατά επιλογών τόσο της μιας όσο της άλλης πολιτικής πλευράς.
Και τα παραδείγματα αυτά είναι πάμπολα…


πηγή: dikastiko.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια