Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δικαίωση για Φωτεινή Πιπιλή για τις αποζημιώσεις από άσκοπες κινητοποιήσεις του Λιμενικού


Και πάλι δικαιωμένη αισθάνεται η βουλευτής της Α΄ Αθηνών, ΝΔ,  Φωτεινή Πιπιλή, που η πρόσφατη Ερώτηση της, (08/01/2020), προς τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα: «Νομοθετικές ρυθμίσεις για την καταβολή αποζημιώσεων προς το Ελληνικό Δημόσιο από κινητοποιήσεις και επιχειρήσεις διάσωσης λόγω ανευθυνότητας και υπαιτιότητας πολιτών», κινητοποίησε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Δημοσιεύτηκε το πρωί στη «Διαύγεια», με εντολή Υπουργού, εγκύκλιος του Διευθυντή Α’ κλάδου Αρχιπλοίαρχου Λ.Σ Καραγεώργου Γεώργιου με θέμα: «Καταβολή αποζημιώσεων προς το Ελληνικό δημόσιο από άσκοπες κινητοποιήσεις μέσω προσωπικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. σε επιχειρήσεις Ερευνάς -Διάσωσης λόγω υπαιτιότητας πολίτων».

 

Με την εγκύκλιο εντέλλεται το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, όπως:  α)« να εντείνουν αστυνομικούς ελέγχους , για τη χρήση θαλασσίων μέσων αναψυχής υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, και, σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης εν λόγω διάταξης, να προβαίνουν στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, β) όπως ενημερώσουν κατάλληλα ναυταθλητικούς συλλόγους, εκμισθωτές θαλάσσιων μέσων αναψυχής, ιδιοκτήτες ταχυπλόων σκαφών κλπ, για τη πιστή τήρηση των διατάξεων του Γ.Κ.Λ. 20».

 

Η εντολή προέκυψε με αφορμή την αύξηση των περιστατικών έρευνας και διάσωσης στα οποία εμπλέκονται άτομα τα οποία κάνουν χρήση των μέσων που υπάγονται στις διατάξεις,  και  με σκοπό την αποφυγή, κατά το δυνατόν και καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ύπαρξης συμβάντων εις το μέλλον, τα οποία προσδίδουν περίσσιο και αχρείαστο άχθος στο ενασχολούμενο με αυτά προσωπικό, ως και αβεβαιότητα ως προς την επιτυχή έκβασή τους, θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων που υπηρετούν με αυταπάρνηση το κοινωνικό σύνολο, με υπαιτιότητα των ιδιωτών, ειδικότερα όταν αυτά λαμβάνουν χώρα υπό εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, γνωστές ποικιλοτρόπως σε οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο (τουλάχιστον μέσω των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του 21ου αιώνα).

 

Όπως τονίζει η βουλευτής κ. Φωτεινή Πιπιλή τουλάχιστον ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης Ιωάννης, αντελήφθη την οργή του κόσμου που προκλήθηκε από τα πρόσφατα περιστατικά κατασπατάλησης δυνάμεων και χρήματος για τη διάσωση επιπόλαιων σέρφερ, ψαράδων κτλ, και θέτει σε ισχύ επιτέλους την επιβολή κυρώσεων. Η βουλευτής περιμένει άμεσα την απάντηση και των δύο άλλων συναρμόδιων Υπουργείων.
 
 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια