Στ. Πέτσας για Κουκάκι: Δολοφονικές οι επιθέσεις κατά των αστυνομικών – Αφωνία ΣΥΡΙΖΑ


Για δολοφονικές επιθέσεις κατά των αστυνομικών κάνει λόγο σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ από τη χθεσινή
επιχείρηση στο Κουκάκι. Παράλληλα εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την «αφωνία» που δείχνει απέναντι σε αυτές τις εικόνες.


Σύμφωνα με τον Στ. Πέτσα οι εικόνες αυτές αποκαθιστούν την πραγματικότητα για τις παράνομες καταλήψεις αλλά και τις επιθέσεις που δέχονται οι αστυνομικοί επιχειρώντας να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα. Η βία που ασκήθηκε στο Κουκάκι από τους καταληψίες είναι αποκαλυπτική ενώ όπως επισημαίνει χαρακτηριστική είναι και η αφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Στο πλαίσιο αυτό καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τις ευθύνες του, αντί να «ανέχεται» ή και να «υποστηρίζει» τους εχθρούς του κράτους Δικαίου.
Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Στέλιος Πέτσας αναφέρει τα εξής:
«Μερικά λεπτά πραγματικών εικόνων και ήχων από το Κουκάκι αποκατέστησαν σήμερα, την αλήθεια απέναντι στα ψέματα.
Όλοι οι Έλληνες είδαν, άκουσαν και συμπεραίνουν: οι παράνομες καταλήψεις δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων είναι γεγονός. Το ίδιο και οι δολοφονικές επιθέσεις με χυδαία συνθήματα εναντίον των αστυνομικών. Γεγονός είναι επίσης ότι οι συλληφθέντες-καταληψίες άσκησαν βία κατά των εκπροσώπων της δημοκρατικής πολιτείας που κλήθηκαν να υπερασπιστούν το Κράτος Δικαίου.

Όλοι οι Έλληνες είναι δίπλα στα όργανα του νόμου και τους δίνουν συγχαρητήρια. Γιατί χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία, ούτε δημοκρατία.
Μοναδική παραφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ: λαλίστατος πριν από λίγες εβδομάδες, έπαθε αφωνία σήμερα.
Είναι καιρός, αντί να ανέχονται τους εχθρούς του Κράτους Δικαίου, ή ακόμη και να τους υποστηρίζουν, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.
Οι εικόνες που παρακολουθήσαμε από το Κουκάκι ας γίνουν ένα  μάθημα δημοκρατίας για όλους.
Χρέος μας, να γίνονται όλο και λιγότερες, ώστε να πάψει ο αυταρχισμός των λίγων να επιβάλλεται στη ζωή των πολλών».


πηγή: liberal.gr