Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aποχώρησε από την ΠΟΜΕΝΣ η Ένωση Στρατιωτικών Βόλου-Μαγνησίας


Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης
Σήμερα, 12 Ιανουαρίου 2020, τα μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου-Μαγνησίας, αποφασίσαμε να εκφράσουμε διά της αποχωρήσεώς μας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), την έμπρακτη αντίθεσή μας προς όλες τις πρακτικές που θεωρούμε ότι δεν μπορούν να συμβαδίζουν με τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των Στρατιωτικών και το υγιές κλίμα σε αυτή, όπως η καλλιέργεια κλίματος διχασμού και η χρήση νομικών μέσων (μηνύσεις και αγωγές) κατά συναδέλφων μας αλλά και επαγγελματιών της ενημέρωσης.

Πιστεύουμε ότι πλέον έχει ωριμάσει στην συνείδηση όλων, ότι μας αξίζει μια θεσμική εκπροσώπηση υπό διαφορετικές συνθήκες. Εδώ οφείλουμε να γνωρίσουμε στο ευρύ κοινό, ότι έως τώρα καταβλήθηκαν προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, οι οποίες όμως δεν είχαν αποτέλεσμα. Γι΄ αυτό οδηγηθήκαμε στην απόφαση της αποχώρησης, μια απόφαση που δεν τη λάβαμε ελαφρά τη καρδία, θεωρήσαμε όμως ότι ήταν επιβεβλημένη, προκειμένου να βοηθήσουμε από την πλευρά μας στην αλλαγή του κλίματος που έχουν δημιουργήσει οι παραπάνω πρακτικές.

Θεωρούμε ότι πλέον, πρέπει να αποτελέσει κοινή παραδοχή, ότι η αυριανή ημέρα απαιτεί ενότητα, ομοψυχία και συνεργασία. Είναι απαίτηση όλων των συναδέλφων σε κάθε Μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων Διακλαδικά. Υπό αυτό το πνεύμα η ΕΣΠΕΕΒ-Μ :

• ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίτευξη της ενότητας και θα βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία και με τις δυο Ομοσπονδίες ΠΟΜΕΝΣ,ΠΟΕΣ για το καλό της επίτευξης των διεκδικήσεων των στρατιωτικών .

• ΚΑΛΕΙ όλα τα ΔΣ όλων των πρωτοβάθμιων Ενώσεων, αλλά και τα απλά μέλη τους, να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση, στην επίτευξη της ενότητας.

• ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται προς αυτή την κατεύθυνση.

• ΔΗΛΩΝΕΙ στα πλαίσια του νόμου, ότι είναι έτοιμη να αναλάβει κάθε είδους πρωτοβουλία στο μέλλον, προκειμένου να μπορεί να εκπροσωπήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των μελών της, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ομαλότητας της θεσμικής εκπροσώπησης των Στρατιωτικών.

Το Σώμα της ΓΣ

Βόλος, 12/1/2020




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια