Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aνακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ για τη μή χορήγηση έκτακτου μερίσματος από το ΜΤΣ

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων

 Ανακοίνωση ΕΑΑΣ σχετικά με την μη καταβολή έκτακτου μερίσματος από το ΜΤΣ
Σχετικά :  α. Ανακοίνωση ΕΑΑΣ από 03/ 01/ 2020
                β. Ανακοίνωση ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ  11/2019 από 02/ 11/ 2019
                γ. Ανακοίνωση ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ  13/2019 από 30/ 11/ 2019
                δ. Έγγραφο ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ αριθ. Πρωτ. 26/2019 από 07/ 12/ 2019
                ε. Ανακοίνωση ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ  18/2019 από 21/ 12/2019
               στ. Κωδικοποίηση νόμων περί Μετοχικών Ταμείων  Σ.Ξ – Π.Ν – Π.Α
                ζ.  Εθνική Ηχώ ( Μηνιαία Έκδοση της ΕΑΑΣ) Φύλλα Ιουλίου- Αυγούστου- Σεπτεμβρίου 2018
« Ου στρατηγικόν το ουκ ώμην»
{Δεν είναι καλή στρατηγική το να λες «δεν το φανταζόμουνα» Ιφικράτης}
   Η ανακοίνωση που εξέδωσε στις 3 Ιανουαρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού {( ΕΑΑΣ) ΝΠΔΔ} (σχετ α) για τη ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ  έκτακτου μερίσματος στους συναδέλφους μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) μας δημιούργησε πληθώρα μη θετικών συναισθημάτων και πλήθος ερωτημάτων.
   Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων ( ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ ) δεν συνηθίζει να σχολιάζει ανακοινώσεις άλλων ενώσεων/ συλλόγων/ ομοσπονδιών. Συνεπής στις αρχές της, την ανάδειξη των προβλημάτων και την υποστήριξη των συμφερόντων και δικαιωμάτων των συναδέλφων εκτιμά ότι πρέπει να υπενθυμίσει, διευκρινίσει, τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα της μη καταβολής μέχρι σήμερα έκτακτου μερίσματος από το ΜΤΣ στους συναδέλφους του Σ.Ξ και της σχετικής ανακοίνωσης της ΕΑΑΣ ΝΠΔΔ.
   Προς άρση κάθε παρεξήγησης η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ θέλει να διευκρινίσει ότι με αυτή την ανακοίνωση  δεν επιθυμεί να έρθει σε αντιδικία με κανέναν.
     Α. Σχετικά με την μη χορήγηση έκτακτου μερίσματος από το ΜΤΣ
       (1). Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ με μια σειρά ενεργειών :
          (α). Βρέθηκε απέναντι και αντέκρουσε τις θέσεις όσων υποστήριζαν ότι δεν πρέπει φέτος, για πολλοστή φορά, να δοθεί έκτακτο μέρισμα από τα Μετοχικά Ταμεία
          (β). Ζητούσε / Απαιτούσε :
 (Ι) Από τα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων άμεσα να αποφασίσουν    και να καταβάλουν το έκτακτο μέρισμα.
 (ΙΙ)  Από τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας :
⦁ Να μην κάνουν την οποιαδήποτε παρέμβαση προς τα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων για να αποτρέψουν την, σύμφωνα με τις προβλέψεις της υφιστάμενης νομοθεσίας, καταβολή έκτακτου μερίσματος
⦁ Να αναλάβουν όλες τις δράσεις / ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να καταβληθεί το έκτακτο μέρισμα, το οποίο να είναι για όλους ίσο με το 100% του δικαιούμενου μεικτού μερίσματος.
⦁ Να μην υπάρξει καμία αδικία λόγω διαφορετικής αντιμετώπισης των αποστράτων διαφορετικής προέλευσης και διαφορετικών κλάδων  των Ε.Δ  τονίζοντας ιδιαίτερα το θέμα του ΜΤΣ και ότι πρέπει οπωσδήποτε  να το λάβουν και οι συνάδελφοι του Σ.Ξ.
Δυστυχώς στις προσπάθειές μας αυτές δεν βρήκαμε εμφανείς και ενεργούς συμπαραστάτες/ συμμέτοχους τις Ενώσεις Αποστράτων ΝΠΔΔ. 
       (2). Σε όλους είναι γνωστή η οικονομική στενότητα του ΜΤΣ όπως είναι γνωστό ότι απαιτείται η ανάληψη νομοθετικών και άλλων πρωτοβουλιών από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ προκειμένου να επιλυθούν πολλά θέματα ταμείου κατά τον τρόπο που   έχουν επιλυθεί για τα άλλα δυο ταμεία, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα λειτουργίας και σωστής αντιμετώπισης των μετόχων και μερισματούχων.
       Αυτό δεν μπορεί όμως να αποτελέσει άλλοθι για κανέναν.
       Αντίθετα μεγιστοποιεί τις ευθύνες όλων των αρμοδίων δηλαδή πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου στο οποίο μετέχει και ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ ΝΠΔΔ.
      Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ δεν μπορεί να επικαλεστεί :
       (α) Μη γνώση των προβλημάτων αφού αφενός ο ΥΦΕΘΑ ήταν μέχρι πριν λίγους μήνες Α/ΓΕΣ, δηλαδή θα έπρεπε να είχε πλήρη και εμπεριστατωμένη γνώση για το θέμα και αφετέρου έχει υπάρξει σειρά ενεργειών ενημέρωσης της. ( π.χ τα σχετικά β,γ,δ,ε και πλήθος δημοσιευμάτων)
       (β) Ότι αναζητούσε κατάλληλο νομοσχέδιο προκειμένου να εισάγει σχετικές διατάξεις αφού και νομοσχέδιο κατέθεσε και τροπολογίες σε άλλα νομοσχέδια εισηγήθηκε.
             Κάτι τέτοιο θα έδειχνε με τον ποιο επίσημο τρόπο ότι τα ε.ε και ε.α στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τυγχάνουν υποδεέστερης φροντίδας και προσοχής από την επικύρωση διαφόρων συμφωνιών ή την εκχώρηση - ανάθεση διαφόρων αρμοδιοτήτων.
       (γ) Ότι δεν μπορούσε να κάνει παρέμβαση στα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου καταβληθούν τα χρωστούμενα στο ΝΙΜΤΣ ή να εκδοθούν Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις όπου ήταν απαραίτητο.
             Κάτι τέτοιο θα έδειχνε ή κυβερνητική δυσλειτουργία ή πλήρη αδιαφορία για το ε.ε και ε.α ανθρώπινο δυναμικό ή και τα δύο.
      Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα θέματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα των εν αποστρατεία βρίσκονται πολύ χαμηλά στις προτεραιότητες των κυβερνώντων.
       (3). Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΑΣ ΝΠΔΔ, με την ανακοίνωση αυτή, προσπαθεί να δικαιολόγηση την μη χορήγηση έκτακτου μερίσματος επικαλούμενο έλλειψη ρευστότητας του ταμείου και ανυπαρξία σχετικού νομοθετικού πλαισίου, δηλώνοντας ότι είναι σε αναμονή για την καταβολή  ή ακριβέστερα εκφράζοντας την ευχή για την καταβολή.
       Βεβαίως δεν διαφεύγει της προσοχής μας ότι η ΕΑΑΣ εκπροσωπείται στο Δ.Σ του ΜΤΣ δια του Προέδρου του Διοικητικού της Συμβουλίου με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τρόπο σύνταξης αυτής της ανακοίνωσης.   
       Το Διοικητικό Συμβούλιο της  ΕΑΑΣ έρχεται να εκφέρει δημόσιο λόγο σαν Επιμηθεύς και όχι σαν Προμηθεύς αφού, μέχρι και την ημέρα που εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση, δεν είχε εμφανιστεί να στηρίζει δημόσια τις προσπάθειες που καταβάλλονταν γι αυτά τα θέματα, από μεμονωμένους συναδέλφους ή φορείς όπως η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.
     Β. Σχετικά με τα όσα αναγράφονται για την αντιμετώπιση του προβλήματος βιωσιμότητας του ΜΤΣ.
       (1)  Διαπιστώνεται μια εμμονή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΣ για την ενίσχυση των κεφαλαίων του ΜΤΣ από πόρους που θα αφαιρεθούν από τα άλλα δύο μετοχικά ταμεία (ΜΤΝ και ΜΤΑ) επειδή τα οικονομικά τους είναι σε σαφώς καλύτερη κατάσταση από αυτήν του ΜΤΣ και όχι η αναζήτηση άλλων λύσεων οι οποίες μπορεί να είναι και ενοχλητικές για τους κυβερνώντες.   
       Η οικονομική κατάσταση των άλλων δύο μετοχικών ταμείων, πριν από το 2009 , ήταν καλύτερη του ΜΤΣ λόγω της χρηστής διοίκησης και διαχείρισης. 
      Σήμερα, παρά τις μεγάλες οικονομικές απώλειες που υπέστησαν τα ΜΤΝ και ΜΤΑ λόγω των κυβερνητικών χειρισμών (πχ αναγκαστική συμμετοχή PSI+) έχουν κατορθώσει να ανακάμψουν και να βρίσκονται πάλι σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν του ΜΤΣ.
       Η οποιαδήποτε αφαίρεση πόρων από τα ταμεία αυτά ενώ δεν θα έλυνε τα προβλήματα του ΜΤΣ θα δημιουργούσε στο ΜΤΝ και το ΜΤΑ  τεράστια προβλήματα με δυσμενέστατο αντίκτυπο στους μετόχους / μερισματούχους.  

       Για όλα αυτά, τα οποία είχαν δημοσιευτεί σε άρθρο του Προέδρου της ΕΑΑΣ στην Εθνική Ηχώ τον Ιούλιο του 2018 και που θυμίζουν το γνωστό να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, έχουν δοθεί απαντήσεις από ενώσεις και φορείς και δεν μπορεί παρά να εκφράζεται έκπληξη και ανησυχία.   
       Σχετική απάντηση είχε δοθεί στις 4 Αυγούστου 2018 και με άρθρο του προέδρου του Δ.Σ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. ( Συνημμένο στην παρούσα )
       Η λύση των προβλημάτων του ΜΤΣ μπορεί να δοθεί μόνο με χρηστή διοίκηση, ορθολογιστική αξιοποίηση της περιουσίας του ταμείου, ανάκτηση των όσων έχει διαχρονικά απολέσει το ταμείο λόγω των πολιτικών που εφάρμοζαν οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Εργασίας-Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών. Σε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση, η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. θα είναι αρωγός και ενεργώς συμπαραστάτης.
       Η σύμπνοια και οι στοχευόμενες κοινές δράσεις και αγώνες όλων των συναδέλφων, αποτελούσαν και αποτελούν τον καθοριστικό παράγοντα της λύσης. 
      (2)  Η Ανακοίνωση φέρνει ξανά στην επικαιρότητα τα μέχρι σήμερα αναπάντητα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν το 2018 από τις ανακοινώσεις των ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ στις οποίες αναφέρεται « Η  ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ στο παρελθόν έδειξαν την αλληλεγγύη τους στην ΕΑΑΣ και το ΜΤΣ και δεν αντέδρασαν όταν  επί κυβερνήσεως Σαμαρά- Παναγιωτόπουλου (ΥΕΘΑ)- Καράμπελλα (ΥΦΕΘΑ) το ΜΤΣ επιχορηγήθηκε με 180 εκ. ευρώ από τον κρατικό Π/Υ».
      Μετά από τόσα χρόνια και με γνώμονα ότι οι ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ δεν μπορούσαν να παρεμποδίσουν / ματαιώσουν  τον κατ ουσία δανεισμό του ΜΤΣ, καθώς και τις φήμες ότι αυτός ήταν ο λόγος που αρνούνταν να συνταχθούν στην απαίτηση μας να σταματήσουν να προσμετρούνται για τον υπολογισμό των κρατήσεων του ν.4093/12 το μέρισμα και το ΕΚΟΕΜ, σαν δεύτερη και τρίτη σύνταξη, οι ενώσεις αυτές πρέπει να δώσουν επιτέλους απαντήσεις σχετικά με ποιόν τρόπο έδειξαν την αλληλεγγύη τους και εάν ανέλαβαν δεσμεύσεις και ποιας μορφής ήταν αυτές.
   Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) για μια ακόμα φορά καλεί τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας να αναλάβουν άμεσα όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου :
⦁ Να χορηγηθεί από το ΜΤΣ έκτακτο μέρισμα στους συναδέλφους. 
⦁ Να καταβληθεί το χρέος από το αρμόδιο Υπουργείο ή Φορέα στο ΝΙΜΤΣ
⦁ Να εναρμονιστεί η νομοθεσία που διέπει το ΜΤΣ με αυτές που διέπουν τα ΜΤΝ και ΜΤΑ
⦁ Να υπογραφούν οι απαραίτητες ΚΥΑ προκειμένου να εφαρμοστούν οι προβλέψεις του άρθρου 64 του ν.4249/2014
⦁ Να υλοποιηθούν όλα όσα σας αναφέραμε με το έγγραφό μας με αριθ. Πρωτ. 26/2019 από 07 Δεκεμβρίου 2019 με κυριότερο να αναπροσαρμοστούν οι συντάξεις και τα μερίσματα από τον Μάιο του 2016 σύμφωνα και με τη σωρεία των δικαστικών αποφάσεων.   

   Συνάδελφοι :
Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ έχοντας ως έναν από τους πρωταρχικούς της στόχους την συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων των Μετοχικών μας Ταμείων δρούσε, δρα και θα εξακολουθήσει  ακατάπαυστα να δρα γι αυτό. Βεβαίως για την ένωση αποτελεί έναν επιπρόσθετο λόγο η σκέψη ότι, μετά από μια δράση στο ΜΤΣ σχετική με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, έχασε τη ζωή του ο αείμνηστος συνάδελφος Νίκος Τζοβλάς.
          Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ επαναλαμβάνει την θέση της ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εσωτερικές αντιπαλότητες και η συσπείρωση των φορέων που εκφράζουν τους ε.ε και ε.α συναδέλφους είναι αναγκαία.
Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ πιστή στις αρχές και αξίες της δηλώνει, για ακόμα μια φορά, ότι δε απεμπολούμε τα δικαιώματά μας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι αυτά, όπως και για ένα καλύτερο μέλλον.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να διαφυλάξουν την ενότητά μας και να είναι σε ετοιμότητα και εγρήγορση για τις όποιες επόμενες ενέργειες απαιτηθούν.  
Για την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων  (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ)
Image
                                                                                             Ο Πρόεδρος

                                                                                   Γιώργος Ροΐδης


Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα
(Άρθρο του Προέδρου του Δ.Σ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ Γ. Ροΐδη που δημοσιεύτηκε στις 4 Αυγούστου 2018)
Το μόνο που μπορεί να πει κανείς για τα όσα γράφει ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ σχετικά με τα Μετοχικά Ταμεία είναι το τι έχεις Γιάννη τ’ είχα πάντα.
Τα όσα γράφει ο κ. Ροζής και τα όσα λέει ότι αποφάσισε το ΔΣ του ΜΤΣ και εισηγείται στον ΥΕΘΑ, παραπέμπουν ευθέως στην λογική να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.
Ας μου επιτραπεί να θεωρώ τα όσα αναφέρει άκρως επικίνδυνα, γιατί, προκειμένου να στηρίξει την θεωρία της ανταποδοτικότητας αναλογικά  με τον αριθμό  των μελών κάθε μετοχικού ταμείου, διολισθαίνει στις θεωρίες περί επικουρικότητας των ταμείων, συμμετοχής του εργοδότη κλπ. 
Ο κ. Ροζής και θέλω να πιστεύω όχι το ΔΣ του ΜΤΣ, αδιαφορώντας για τις δυσμενέστατες μακροχρόνια συνέπειες που θα δημιουργήσει στους συναδέλφους μερισματούχους και μετόχους του ΜΤΝ και του ΜΤΑ, ανασύρει και εμφανίζει σαν την χρυσή λύση για την αποκατάσταση της οικονομικής δυσπραγίας του ΜΤΣ. κάποιες σκέψεις / προτάσεις  που είχαν γίνει στο παρελθόν.
Οι προτάσεις αυτές είχαν χαρακτηριστεί ανεφάρμοστες και προβληματικές γιατί στην ουσία με αυτές αντιμετωπίζονταν πρόσκαιρα και αναποτελεσματικά η δυσμενής οικονομική κατάσταση του ΜΤΣ και όχι μακροχρόνια, ενώ παράλληλα οδηγούσαν σε φτωχοποίηση και τα ΜΤΝ και ΜΤΑ
Η πρόταση που παρουσίασε ο κ. Ροζής γίνεται χωρίς :
α.  Ίχνος κριτικής  για τους λόγους που οδήγησαν το ΜΤΣ από ένα ανθηρό ταμείο στην σημερινή οικονομική κατάσταση. Είναι σε όλους γνωστό ότι οι αιτίες αυτής της κατάρρευσης  έλκουν τις ρίζες τους στο παρελθόν και μάλιστα και σε αυτό προ της οικονομικής κρίσης. (Διαχρονικός τρόπος καταβολής παροχών, ενέργειες με πολιτικές παρεμβάσεις κλπ)
β. Καμιά αναφορά στις παθογένειες δεκαετιών  που ταλανίζουν το ΜΤΣ.
γ. Να αρθρώνει  λέξη για τον διαχρονικό τρόπο διαχείρισης
(Δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος να αναφερθεί κάποιος διεξοδικά σε αυτό μιας κι ακόμα συνεχίζεται δικαστική διερεύνηση που ξεκίνησε μετά από ενέργειες της ΑΝΕΑΕΔ, για το πώς ένα ανθηρό ταμείο όπως το ΜΤΣ κατέστη σε αυτή τη δυσμενή κατάσταση).
 δ. Να κάνει την παραμικρή υπόμνηση για τις ταμειακές ενισχύσεις που,  διαχρονικά, μόνο το ΜΤΣ έχει λάβει με διάφορες μορφές από το κράτος για να καλύψει τις ανάγκες του. Έχει πλέον αποδειχτεί ότι αυτές οι ενισχύσεις παρά τους υποτιθέμενους σχεδιασμούς δεν οδήγησαν σχεδόν πουθενά.
(Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Παναγιωτόπουλου (ΥΕΘΑ)-Καράμπελλα (ΥΦΕΘΑ) επιχορήγηση του Μ.Τ.Σ. με 180 εκ. ευρώ από τον κρατικό Π/Υ με την ανοχή αν όχι την συναίνεση των άλλων δύο ενώσεων ΝΠΔΔ ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ.
Μέχρι σήμερα, αν και έχει τεθεί πολλές φορές το ερώτημα, δεν έχει δοθεί απάντηση από κανέναν αν η τότε Υπουργική Απόφαση να συμπεριληφθούν από την HΔΙΚΑ σαν δεύτερη και τρίτη σύνταξη το Μέρισμα και το ΕΚΟΕΜ με συνέπια την άδικη οικονομική επιβάρυνση όλων των μερισματούχων έχει σχέση :
⦁ Με την τότε επιχορήγηση 
⦁ Αν αυτό ήταν σε γνώση αν όχι και σε συμφωνία με τα τότε προεδρία των ενώσεων ΝΠΔΔ. )
ε. Την αναφορά σε πραγματική πρόσφατη μελέτη.
Αν και έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την προδημοσίευση του σχετικού άρθρου του κ. Β. Ροζή, προέδρου της ΕΑΑΣ (το οποίο δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Εθνική Ηχώ» του Ιουλίου που εκδίδει η ΕΑΑΣ), δεν φαίνεται να υπάρχουν  ή τουλάχιστον δεν έχουν έρθει σε γνώση μου :
α.  Οι θέσεις και οι ενέργειες των Διοικήσεων των ΜΤΝ και ΜΤΑ καθώς και των ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ και ΓΕΑ.
β. Οι θέσεις και οι ενέργειες της ΕΑΑΑ.
( Σημειώνω τον προβληματισμό μου σχετικά με την ταχύτητα αντίδρασης των Ενώσεων ΝΠΔΔ αφού για αρκετά θέματα τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τους συναδέλφους, η αντίδρασή τους μπορεί να χαρακτηριστεί αστραπιαία. Υπενθυμίζω  για ακόμα μια φορά ότι ο αριθμός των μελών κάθε Ένωσης ΝΠΔΔ διαμορφώνεται από την υποχρεωτική ένταξη των συναδέλφων σε αυτές.) 
Εκτιμώ ότι και ο χρόνος (μόλις λίγο καιρό μετά από σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο για τον Ν. 4387/16  και τις εξαγγελίες για προγραμματισμό καταβολής του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών που μας οφείλουν) και ο τρόπος παρουσίασης της πρότασης της υποτιθέμενης λύσης των οικονομικών προβλημάτων του ΜΤΣ, λειτουργεί υποβοηθητικά γι’ αυτούς που σκέπτονται και σχεδιάζουν αρνητικά για το μέλλον των Μετοχικών Ταμείων. Είναι γνωστό στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ ότι κάποιοι πάντα έψαχναν να βρουν τρόπους να περιορίσουν την αυτόνομη λειτουργία των Μετοχικών Ταμείων ή και να τα καταργήσουν τελείως, να αποσπάσουν την περιουσία τους και να τα κάνουν σαν κάποια άλλα διαλυμένα επικουρικά. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που θα πρέπει να μας κάνει όλους, αφενός πολύ προσεκτικούς στην επικοινωνιακή διαχείριση αυτού του τεράστιου θέματος και αφετέρου να μας θέσει σε μέγιστη ετοιμότητα.   
Τελειώνοντας και παρά την προσωπική μου άποψη για τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Ροζή σε αυτού του επιθετικού τύπου τακτική δημοσιοποίησης των σκέψεων και των ενεργειών του αλλά και των ενεργειών του ΔΣ του ΜΤΣ, θα ήθελα να έχω μια απάντηση από τον και πρόεδρο του ΔΣ του ΝΠΔΔ ΕΑΑΣ, η οποία υποτίθεται ότι διακηρύσσει σαν αρχές την  συναδελφικότητα, την διακλαδική συνεργασία και το η ισχύς εν τη ενώσει, για την κατάληξη της ανάρτησης του «Ο αγώνας συνεχίζεται…»

Ο «ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ» του κειμένου σας αλλά «πληβείος» της διαχρονικής Ελληνικής πραγματικότητας
Ναύτης Γιώργος Ροΐδης
( 4 Αυγούστου 2018)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια