Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aξίας άνω των 50.000.000 ευρώ η κοκαΐνη στον Αστακό - Η DEA, τα όπλα και οι στάμπες (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχουν εντοπίσει οι ελληνικές αρχές τα 1.181 κιλά που ήταν σε οίκημα στον Αστακό. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνεργάστηκαν με το γραφείο της DEA στην Ελλάδα αλλά και με τις αστυνομικές αρχές σε Αλβανία και Ισπανία.
Η αξία της κοκαΐνης ξεπερνά κατά πολύ τα 50.000.000 ευρώ και όπως διακρίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία οι συσκευασίες έχουν πάνω στάμπες που δηλώνουν την ποιότητα και το ''εργοστάσιο'' παρασκευής.
 
Για να φτάσουν τα ναρκωτικά στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ιστιοφόρο το οποίο ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί.
Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθησαν οκτώ άτομα τόσο στον Αστακό (2) όσο και σε περιοχές της Αττικής, που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για ανάλογα αδικήματα και όχι μόνο. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και όπλα τα οποία οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν θα δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν στην περίπτωση που αντιλαμβάνονταν πως βρίσκονταν σε κλοιό.
 
 
Το απόγευμα οι συλληφθέντες που εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης έφτασαν κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο γραφείο του Εισαγγελέα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
 
Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει και διακριβώσει τον ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα που έχουν άτομα τα οποία μένουν στο εξωτερικό.
 
Του Σπύρου Λεβειδιώτη
 
Δείτε βίντεο από όσα βρήκαν οι αστυνομικοί αλλά και τις σχετικές δηλώσεις του Διευθυντή Ασφάλειας Αττικής, Πέτρου Τζεφέρη και του Εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρου Χρονόπουλου.
 
 
 
 
 


 

 

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια