Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

42 αυτοκίνητα στο Σούνιο είχε διαρρήξει ένας 30χρονος

Συνελήφθη το μεσημέρι της 16-1-2020, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τ.Α. Λαυρεωτικής, 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος την προηγούμενη ημέρα στην περιοχή της
Ομόνοιας, με χρήση αιχμηρού αντικειμένου είχε σπάσει τζάμι σταθμευμένου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και είχε αφαιρέσει από το εσωτερικό του μία τσάντα.
Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής, ο δράστης από κοινού με άγνωστους συνεργούς του, τουλάχιστον από το μήνα Μάιο του 2019, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, διακριτούς ρόλους και διαφορετική ανά περίπτωση σύνθεση, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μετέβαιναν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο παραλιακό μέτωπο Σουνίου, κυρίως σε χώρους στάθμευσης κοντά στο Ναό του Ποσειδώνα.
Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι την μεγάλη προσέλευση κυρίως αλλοδαπών τουριστών στο μνημείο, προέβαιναν σε διαρρήξεις ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, συνήθως σπάζοντας κάποιο τζάμι και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, τσάντες, βαλίτσες, είδη ρουχισμού, ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή και προσωπικά τους αντικείμενα.
Στην κατοχή του και στην οικία του 30χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κινητό τηλέφωνο, το «επιχειρησιακό» τους Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και πλήθος από κλοπιμαία.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί σαράντα δύο (42) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από σταθμευμένα οχήματα, κυρίως στην περιοχή της παραλιακής ζώνης του Σουνίου, αλλά και στην περιοχή της Ομόνοιας και του Παπάγου.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια