Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρόδος: 28χρονος άνοιξε 14 σπίτια μέσα σε 20 ημέρες

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κατάφεραν να εξιχνιάσουν δεκαοκτώ περιπτώσεις κλοπής από κατοικίες στην πόλη της Ρόδου, εντοπίζοντας τον διαρρήκτη.

Ειδικότερα, την 28η Ιανουαρίου 2020 το πρωί, συνελήφθη ένας 29χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για διάπραξη κλοπών κατά επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.


Όπως διακριβώθηκε, στο πλαίσιο επισταμένης αστυνομικής έρευνας, συνδυαστικής αξιολόγησης στοιχείων και σκιαγράφησης του τρόπου ενέργειας (modus operandi) του δράστη, ο κατηγορούμενος κατά το τελευταίο εικοσαήμερο ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία παραβίαζε συστηματικά κατοικίες στην πόλη της Ρόδου.

Από τη μελέτη της εγκληματικής του δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν συγκεκριμένα τέσσερις απόπειρες παραβίασης και δεκατέσσερις διαρρήξεις διαμερισμάτων-μονοκατοικιών απ’ όπου αφαίρεσε κατά περίπτωση χρήματα, τιμαλφή-κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Υπολογίζεται ότι η αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων αγγίζει τις 68.550 ευρώ.

Πρόκειται ειδικότερα για έναν αθίγγανο, ανευ μονίμου διαμονής, ο οποίος χρησιμοποιώντας κάποιο αιχμηρό αντικείμενο είτε διερρήγνυε τις μπαλκονόπορτες και τις θύρες αυτών είτε παραβίαζε τα παράθυρα, εισέρχονταν εντός αφαιρώντας χρήματα, χρυσά κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικό τσιγάρο κ.α.).
Σε ορισμένες δε από τις περιπτώσεις αυτές υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης όπου φαίνονται οι κινήσεις του δράστη.
Πληροφορίες που περιήλθαν στους αστυνομικούς ανέφεραν ότι ο δράστης διαμένει σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στον Ο.ΚΑ.ΝΑ. Εντοπίστηκε στον άνω χώρο, προσήχθη και συνελήφθη.
Από την έρευνα προέκυψε ότι:
-Την 27η Ιανουαρίου 2020 και από ώρες 18:45 έως 20:15 μετέβη σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Ηρακλείου Κρήτης κι αφού εισήλθε εντός από ανασφάλιστο παράθυρο αφαίρεσε από το τραπέζι του σαλονιού ένα τσαντάκι μέσης που περιείχε 130 ευρώ.
-Την 24η Ιανουαρίου 2020 και από ώρες 17:20 έως 17:50 μετέβη σε μεζονέτα που βρίσκεται επί της οδού Αγίου Ιωάννου κι αφού εισήλθε εντός από ανασφάλιστη πόρτα αφαίρεσε από το τραπέζι της κουζίνας ένα μαύρο πορτοφόλι το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 496 ευρώ.
-Την 22α Ιανουαρίου 2020 μετέβη σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Παπαχριστοδούλου κι αφού εισήλθε εντός από ανασφάλιστο παράθυρο μπάνιου αφαίρεσε από το υπνοδωμάτιο ένα πορτοφόλι με 130 ευρώ, ένα πορτοφόλι το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των ογδόντα 80 ευρώ και διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας 7000 ευρώ.
-Την ίδια ημέρα μετέβη σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Μόρφου κι αφού εισήλθε εντός από ανασφάλιστο παράθυρο μπάνιου αφαίρεσε από το υπνοδωμάτιο ένα κινητό τηλέφωνο, μία φόρμα κι ένα δερμάτινο μπουφάν και από δωμάτιο διάφορα κοσμήματα αξίας 2000 ευρώ.
-Κατά το χρονικό διάστημα από 23:00′ ώρα τις 23ης Ιανουαρίου 2020 έως την 05:30 ώρα της 24ης Ιανουαρίου 2020 μετέβη σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Γιαμαλή κι αφού εισήλθε εντός παραβιάζοντας το παντζούρι υπνοδωματίου αφαίρεσε δύο χρυσά βραχιόλια, τρία χρυσά δαχτυλίδια, έναν χρυσό σταυρό, μία χρυσή βαφτιστική ταυτότητα με τα αρχικά Χ.Π. κι ένα μενταγιόν.
-Την 22α Ιανουαρίου 2020 και περί ώρα 15:00 μετέβη σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Μεσολογγίου και αποπειράθηκε να εισέλθει εντός παραβιάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής θύρας.
-Την 26η Ιανουαρίου 2020 μετέβη σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Σοφούλη αλλά δεν αφαίρεσε κάτι. Οι κινήσεις του δράστη καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.
-Την ίδια ημέρα μετέβη σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Αγίου Νικολάου κι αφού εισήλθε εντός από ανασφάλιστη πόρτα κουζίνας αφαίρεσε από τον χώρο του υπνοδωματίου διάφορα κοσμήματα αξίας 6.000 ευρώ.
-Την 8η Ιανουαρίου 2020 μετέβη σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού-Αγίου Νικολάου και αποπειράθηκε να εισέλθει εντός από το παράθυρο μπάνιου πλην όμως έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.
-Κατά το χρονικό διάστημα από 09:00 ώρα της 15ης Ιανουαρίου 2020 έως 10:00 ώρα της 27ης Ιανουαρίου 2020 μετέβη σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Υψηλάντου κι αφού εισήλθε εντός παραβιάζοντας παράθυρο τουαλέτας αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα και διάφορα κοσμήματα αξίας 500 ευρώ.
-Την 26η Ιανουαρίου 2020 μετέβη σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Θ. Σοφούλη και αποπειραθηκε να εισέλθει εντός από παράθυρο μπάνιου, σπάζοντας την σιδεριά, πλην όμως έγινε αντιληπτός από περίοικο και τράπηκε σε φυγή.
-Κατά το χρονικό διάστημα από 21:00 ώρα της 23η Ιανουαρίου 2020 έως 09:00 ώρα της 24ης Ιανουαρίου 2020 μετέβη σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Κλαδάκη κι αφού παραβίασε παντζούρι εισήλθε εντός από ανασφάλιστο παράθυρο κι αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα αξίας 150 ευρώ.

-Την 24η Ιανουαρίου 2020 και από ώρες 13:00′ έως 20:00′ μετέβη σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Βασίλισσας Θεοδώρας κι αφού εισήλθε εντός παραβιάζοντας την κεντρική θύρα με αιχμηρό αντικείμενο αφαίρεσε από τα υπνοδωμάτια ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας 1000 ευρώ.
-Την 24η Ιανουαρίου 2020 μετέβη σε μονοκατοικία επί της οδού Λίνδου και αποπειράθηκε να διαρρήξει την κεντρική θύρα πλην όμως δεν τα κατάφερε αποχώρησε.
-Την 26η Ιανουαρίου 2020 μετέβη επί της οδού Αθηνών σε ισόγειο διαμέρισμα, εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο και αφαίρεσε, ένα λευκόχρυσο κολιέ κι ένα χρυσό δακτυλίδι με ζιργκόν συνολικής αξίας 1000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.
-Την ίδια ημέρα μετέβη επί της οδού Κένεντυ, σε ισόγειο διαμέρισμα εισήλθε εντός παραβιάζοντας παράθυρο υπνοδωματίου κι αφαίρεσε 3 ρολόγια, ένα χρυσό σταυρό, δύο χρυσά δακτυλίδια, ένα χρυσό μενταγιόν, ένα χρυσό μάτι παραμάνα συνολικής αξίας 900 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 50.000 λεκ Αλβανίας.
-Την ίδια ημέρα μετέβη επί της οδού Βορείου Ηπείρου σε διαμέρισμα 2ου ορόφου εισήλθε σ΄ αυτό παραβιάζοντας την κύρια θύρα και αφαίρεσε κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ και ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο.
-Την 11η Ιανουαρίου 2020 μετέβη επί της οδού Καλαμάτας σε ισόγειο διαμέρισμα και αφαίρεσε από τον χώρο του υπνοδωματίου το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ και διάφορα χρυσά κοσμήματα και παλιά νομίσματα ελληνικά.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος αποδέχτηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες ενώ τήρησε αρνητική στάση ως προς την τύχη των κλοπιμαίων και την τυχόν διάθεσή τους.


πηγή: dimokratiki.gr 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια