Πάτρα: 24χρονος εκβίαζε επιχειρηματία και απειλούσε την οικογένεια του - Τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και η επεισοδιακή σύλληψη


Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 24χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εκβίαση και αντίσταση.
 

Ειδικότερα, ο δράστης από τον Αύγουστο του έτους 2019 έως σήμερα εκβίαζε έναν άνδρα, με απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του, αλλά και με απειλές πρόκλησης βλάβης στην επιχείρηση του θύματος, απαιτώντας να του καταβάλει χρηματικό ποσό.
 

Πριν από πέντε ημέρες,  ο 24χρονος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επιχειρηματία και απαίτησε εκβιαστικά την καταβολή του χρηματικού ποσού των 2.500 ευρώ, προκειμένου να μην πραγματοποιήσει τις απειλές του, ενώ παράλληλα τον απειλούσαν ακόμα δύο συνεργοί του δράστη, που τον καλούσαν από διαφορετικές τηλεφωνικές συνδέσεις.
 

Το θύμα και ο δράστης συναντήθηκαν, χθες το μεσημέρι, σε καφετέρια στην Πάτρα, όπου ο τελευταίος παρέλαβε από τον επιχειρηματία, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ.
 

Αμέσως μετά την συναλλαγή, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, που επιτηρούσαν τον χώρο, συνέλαβαν τον 24χρονο, ο οποίος προέβαλλε αντίσταση, απωθώντας τους αστυνομικούς με τα άκρα του.
 

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του δράστη και κατάσχεσαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
 

Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί το κίνητρο του εκβιασμού.
 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
 

Πηγή: tempo24.news