Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επίθεση σε αντιπροσωπεία της Mercedes Benz στη Θεσσαλονίκη


Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Από τον Ιούλιο του 2012 μια ζωντανή επαναστατική διαδικασία εκτυλίσσεται στην περιοχή της Βόρειας Συρίας / του Δυτικού Κουρδιστάν, στη
Ροζάβα, ορθώνοντας το ανάστημά της ενάντια στον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό και την πατριαρχία. Το απελευθερωτικό κοινωνικό εγχείρημα του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού συνίσταται στην ειρηνική συναδέλφωση των λαών με όρους άμεσης δημοκρατίας, αποδεικνύοντας με απτό τρόπο πως οι καπιταλιστές είναι απλώς χάρτινες τίγρεις, η εξουσία των οποίων θα ανατραπεί από τους επαναστατημένους εργάτες. Αυτό είναι το ιστορικό καθήκον των υποτελών τάξεων.
Στις 9/10/2019 το τουρκικό κράτος ξεκίνησε την επιχείρηση της γενικευμένης πολεμικής επίθεσης και στρατιωτικής εισβολής στα εδάφη της Βόρειας Συρίας υπό την κυνική, κωδικοποιημένη ονομασία «Πηγή Ειρήνης», με τη συγκατάθεση όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που εποφθαλμιούν την περιοχή της Μέσης Ανατολής, ώστε να αναβαθμίσουν τη θέση τους στην παγκόσμια γεωπολιτική, ενεργειακή, οικονομική και πολιτική σκακιέρα. Η παύση πυρός που συμφωνήθηκε στις 17/10/2019 δεν τηρήθηκε από τον τουρκικό στρατό, ο οποίος δε δίστασε να βομβαρδίσει ακόμα και αμάχους. Αυτή είναι η εντιμότητα, το ήθος και η ανθρωπιά των ιμπεριαλιστών. Στο βωμό της καπιταλιστικής αδηφαγίας οι ζωές των φτωχοδιαβόλων δεν έχουν καμία απολύτως αξία.
Ενάμισι χρόνο μετά τη βίαιη και αιματηρή προσάρτηση του κουρδικού καντονιού του Αφρίν από την Τουρκία, η εμπόλεμη σύρραξη στα εδάφη της Συρίας περνά πλέον σε ένα νέο στάδιο ανοιχτού πολέμου, με ορατό ενδεχόμενο τη γενοκτονία των λαών του Δυτικού Κουρδιστάν. Το πρόσχημα που επικαλείται το τουρκικό κράτος, για να δικαιολογήσει τη νέα του ιμπεριαλιστική επέμβαση, είναι η δημιουργία μιας υποτιθέμενης «ζώνης ασφαλείας», η οποία θα εκτείνεται σε πλάτος 480 χιλιομέτρων και βάθος 40 χιλιομέτρων μέσα στα κουρδικά εδάφη της Ροζάβα. Αυτό είναι το κατασκευασμένο επικοινωνιακό σενάριο που ενορχήστρωσε το τουρκικό κράτος, για να υπερασπιστεί πολιτικά και στρατιωτικά τη γενοκτονία που σχεδιάζει εις βάρος του κουρδικού λαού, ενώ πραγματικά προσπαθεί να αναβαθμίσει τη στρατηγική θέση της τουρκικής αστικής τάξης στους μαινόμενους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και τη διεθνή ιμπεριαλιστική αλυσίδα, εξασφαλίζοντάς της την επικερδή εκμετάλλευση νέων αγορών και την απομύζηση πλουτοπαραγωγικών πηγών και εργατικού δυναμικού, επιχειρώντας έτσι να θάψει μέσα σε ποταμούς αίματος την επανάσταση στη Ροζάβα.
Ο λαός του Δυτικού Κουρδιστάν έχει θρηνήσει ήδη 11.000 θύματα στον σκληρό αγώνα του ενάντια στο ISIS, έναν αγώνα που επωμίστηκε κατεξοχήν ο ίδιος στις πλάτες του και για αυτόν τον λόγο του χρωστάμε απεριόριστη ευγνωμοσύνη οι κολασμένοι από κάθε μεριά της γης. Τώρα, μέσα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των συναφών γεωπολιτικών ανταγωνισμών, το κτήνος του πρόσφατου παρελθόντος μπορεί να ανασυσταθεί αποτελώντας ευθεία απειλή για την ελευθερία των λαών όλης της περιοχής. Άλλωστε, τα κράτη και οι καπιταλιστές δεν έχουν κανέναν ηθικό-πολιτικό ενδοιασμό επί τούτου. Τα κάθε λογής ολοκληρωτικά συσσωματώματα αποτελούν την πιο αντιδραστική και επιθετική εφεδρεία του κεφαλαίου. Ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός και οι μοναρχίες του Περσικού Κόλπου είναι οι δυνάμεις που χρηματοδότησαν εξ αρχής τον ISIS και εν συνεχεία υποτίθεται ότι σοκαρίστηκαν με τη βαρβαρότητα που επέδειξε. Αυτή η βαρβαρότητα που πυροδότησαν οι ίδιοι με τα χρήματα και τον εξοπλισμό που παρείχαν απλόχερα στον ISIS αποτέλεσε στη συνέχεια ένα ιδιότυπο είδος πρόσκλησης για αυτές τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αναμειχθούν στις εσωτερικές υποθέσεις ξένων χωρών και να εγκαταστήσουν με τις επεμβάσεις τους καθεστώτα-μαριονέτες που θα εξυπηρετούν τα ευρύτερα συμφέροντά τους. Αυτή, άλλωστε, είναι συνήθης πρακτική για τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και πολλαπλώς χρησιμοποιημένη στην περιοχή, ιδίως από τις ΗΠΑ.

Με αυτήν την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Τουρκίας είναι πολύ πιθανόν να ανεγερθεί, λοιπόν, από τις στάχτες του το ίδιο το ISIS. Από τη μία, είναι ήδη γνωστό σε όλους ότι ο τουρκικός στρατός συνεργάζεται με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), τις ένοπλες μονάδες των ισλαμιστών που συνιστούν ανδρείκελα του τουρκικού κράτους και αντιδραστική αντιπολίτευση στο καθεστώς Άσαντ στη Συρία. Από την άλλη, στη Βόρεια Συρία κρατούνται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) χιλιάδες αιχμάλωτοι τζιχαντιστές του ISIS. Η επίθεση της Τουρκίας στη Ροζάβα μπορεί να αναγεννήσει από το πουθενά την πιο σκοταδιστική δύναμη της εποχής μας.
Με όλη αυτήν την ιστορία καταδεικνύεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι αυτοί που παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως «προστάτες των λαών», οι ιμπεριαλιστές πάτρωνές τους δηλαδή, είναι αυτοί που επιβουλεύονται την πραγματική τους ασφάλεια, αυτοί που υποδαυλίζουν την ειρήνη και αιματοκυλίζουν τους λαούς για τα συμφέροντα προνομιούχων μειοψηφικών ελίτ (πολυεθνικές και μονοπώλια). Το κεφάλαιο, όμως, έχει διεθνές εκτόπισμα μέσα στον κόσμο της διεθνοποιημένης οικονομίας της αγοράς, σε αντίθεση με τις επαναστάσεις που ξεπηδούν από μια συγκεκριμένη τοπική οριοθέτηση. Επομένως, ο μόνος τρόπος για να αποδεσμευτούν τα επαναστατικά κινήματα από τις γεωπολιτικές πιέσεις και την οικονομική και στρατιωτική εξάρτηση από διάφορους ιμπεριαλισμούς είναι η προώθηση του διεθνισμού και το διευρυμένο ξέσπασμα κοινωνικών επαναστάσεων, ειδικά στις γειτονικές χώρες. Έτσι μπορούν να προασπιστούν οι κοινωνικές επαναστάσεις, δια του πολλαπλασιασμού τους. Η πρόσδεσή τους σε κρατικούς σχηματισμούς και στα συμφέροντα αυτών είναι το τέλος κάθε επανάστασης.
Όσον αφορά τα καθ’ ημάς, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι η περαιτέρω εμπλοκή του ελληνικού κράτους στους πολιτικούς και οικονομικούς σχεδιασμούς του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού και η μετατροπή της ελλαδικής επικράτειας σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο εναποθέτουν στην ευρύτερη περιοχή τα φιτίλια ενός πιθανού ιμπεριαλιστικού πολέμου. Ας μην ξεχνάμε, μάλιστα, πως οι αστικές κυβερνήσεις της Ελλάδας έχουν δεσμευθεί στο ΝΑΤΟ τη διάθεση του 40% του ελληνικού στρατού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το προλεταριάτο της ευρύτερης περιοχής όπου διαμένουμε. Όσο πιο πολύ οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, τόσο περισσότερο οι εκάστοτε αστικές τάξεις θα επιβουλεύονται το μέλλον της κοινωνικής βάσης, ειδικότερα καθώς συνεχίζουν να πυκνώνουν τα σύννεφα ενός επικείμενου πολέμου που πρόκειται να εξυπηρετήσει μονάχα τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η συγκρότηση και η ενδυνάμωση του αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, με σαφή αντικαπιταλιστικά και διεθνιστικά χαρακτηριστικά, για να μη μας βυθίσουν στο αίμα οι κυρίαρχοι για τα συμφέροντά τους και μόνο.
Οι λαοί του Κουρδιστάν είναι σώμα από το σώμα του διεθνούς προλεταριάτου. Η κοινωνική επανάσταση στη Ροζάβα και το απελευθερωτικό εγχείρημα του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού ακτινοβολούν σε όλους τους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους την ελπίδα και συνάμα την αναγκαιότητα για τον επαναστατικό μετασχηματισμό του κυρίαρχου, καπιταλιστικού κοινωνικού σχηματισμού. Με κάθε δυνατό τρόπο να ασκήσουμε πίεση στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, απαιτώντας τον άμεσο τερματισμό των πολεμικών επεμβάσεων που έχουν ως στόχο τον αποδεκατισμό του αγωνιζόμενου κουρδικού λαού. Η έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη είναι αυτή τη στιγμή ένα κομβικής σημασίας επίδικο για την επιβίωση περισσότερων από 2.000.000 ανθρώπων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία, αλλά και για τη συνέχιση του επαναστατικού εγχειρήματος στο Κουρδιστάν.
Να μη μείνουμε, λοιπόν, αδρανείς απέναντι στην αιμοσταγή δράση των ιμπεριαλιστών. Να δράσουμε τοπικά, σκεπτόμενοι διεθνώς, με γνώμονές μας τον διεθνισμό, την ταξική αλληλεγγύη και την επαναστατική προοπτική. Ο κουρδικός λαός, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), οι Μονάδες Αυτοπροστασίας των Γυναικών (YPJ) και οι αντάρτικες μονάδες των διεθνιστών αγωνιστών, αναρχικών και κομμουνιστών, δεν είναι μόνοι/μόνες τους. Στεκόμαστε στο πλευρό τους για τη νίκη του δίκαιου αγώνα τους, για τη συντριβή του φασισμού, την ανατροπή του καπιταλισμού, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη, για την ελευθερία του καθενός και την ισότητα όλων. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Από τη μεριά μας χαιρετίζουμε τις διεθνείς κινητοποιήσεις και τις δράσεις αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό. Να κάνουμε τον επαναστατικό διεθνισμό πράξη!
Πολλά από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στη Ροζάβα προέρχονται από τη γερμανική παραγωγή. Ο γερμανικός καπιταλισμός κερδίζει δισεκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση από τις εξαγωγές όπλων, μεγάλο μέρος των οποίων αγοράζει το τουρκικό κράτος, για να εξοπλίσει τον στρατό του. Συγκεκριμένα, η αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes Benz εξοπλίζει με στρατιωτικά τζιπ τον τουρκικό στρατό. Μετά τον εξοπλισμό του ναζιστικού στρατού του Χίτλερ από την Daimler Benz – σε συνδυασμό με την εξαναγκαστική εργασία στις βιομηχανίες της κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο -, τώρα ο άμεσος συνεχιστής της, η Mercedes Benz εξοπλίζει τον στρατό του Ερντογάν για το αιματοκύλισμα των λαών του Κουρδιστάν. Τα κέρδη της Mercedes Benz από τις ετήσιες πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού ανέρχονται στο μισό δισεκατομμύριο ευρώ! Ωστόσο, τα θύματα που γεννούν τέτοιου τύπου επιχειρηματικές δραστηριότητες δε λογαριάζονται καθόλου από τους καπιταλιστικούς ομίλους όπως η Mercedes Benz. Σημασία, άλλωστε, για τους καπιταλιστές έχουν μονάχα τα κέρδη τους, για την εξασφάλιση των οποίων είναι πρόθυμοι να πατήσουν κυριολεκτικά επί πτωμάτων των όπου γης φτωχοδιαβόλων.
Για τους παραπάνω λόγους, τα ξημερώματα του Σαββάτου 14/12 (διεθνής ημέρα κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στη Ροζάβα) επιλέξαμε να επιτεθούμε στην αντιπροσωπεία της Mercedes Benz (στην περιοχή της Σίνδου) του Μ. Ιωαννίδη, ο οποίος είναι εξουσιοδοτημένος διανομέας αυτοκινήτων της εν λόγω εταιρείας-φονικής μηχανής. Με αυτή μας την κίνηση στέλνουμε το δικό μας σινιάλο επαναστατικής αλληλεγγύης και προλεταριακού διεθνισμού στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό και τις αντάρτικες μονάδες που υπερασπίζονται την κοινωνική επανάσταση στη Ροζάβα. Όσοι πλουτίζουν από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, από το αίμα των λαών, είναι ένοχοι χωρίς την παραμικρή δικαιολογία.
Καμία ειρήνη με τα κράτη και τους καπιταλιστές! Να επιτεθούμε στη μηχανή του ιμπεριαλιστικού πολέμου! Εμπρός για ένα διεθνές αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στη βάση του προλεταριακού διεθνισμού και του ανυποχώρητου αντικαπιταλιστικού, επαναστατικού αγώνα. Μόνο ενωμένο το παγκόσμιο προλεταριάτο, ταξικά οργανωμένο και πολιτικά συγκροτημένο, μπορεί να αξιώσει με υλικούς όρους την πραγμάτωση της πανανθρώπινης κοινωνικής χειραφέτησης, του ελευθεριακού κομμουνισμού, της αναρχίας.
#RiseUp4Rojava
Η MERCEDES BENZ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΑ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΥΡΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ
ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ
ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ/ΙΣΣΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ/ΙΣΣΩΝ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΗ ΡΟΖΑΒΑ
Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια