Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνομικοί Ροδόπης: Mας έχουν ξεχάσει εδώ στη Ροδόπη

Πέρα από τα όριά τους κινούνται πλέον οι αστυνομικοί του νομού Ροδόπης, αφού τα καθήκοντα τους έχουν αυξηθεί σημαντικά, την ώρα όμως που δεν υπάρχει ούτε το απαιτούμενο (αριθμητικά)
προσωπικό, ούτε όμως και τα απαραίτητα μέσα.


«Σε όλα τρέχει η Αστυνομία» λέει με αγανάκτηση ο Παναγιώτης Μαχαιρίδης, που προεδρεύει της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm.
Οι μεταναστευτικές ροές, έχουν αυξήσει σημαντικά τον όγκο δουλειάς των αστυνομικών, πλην όμως δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από το κέντρο προς ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, γι’ αυτό και ο κος Μαχαιρίδης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «μας έχουν ξεχάσει εδώ στη Ροδόπη».
Μείον 72 άτομα από το οργανόγραμμα της ΑΔ Ροδόπης
Όπως εξηγεί ο κος Μαχαιρίδης, το οργανόγραμμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης έχει 47 κενές θέσεις, τις οποίες ουδείς ενδιαφέρεται να αναπληρώσει (σ.σ. στις πρόσφατες μεταθέσεις αστυνομικών η Ροδόπη δεν πήρε ούτε έναν) και έτι χειρότερα μέλη της δύναμης αποσπώνται σε Έβρο και νησιά για τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος. Συγκεκριμένα, λείπουν 25 άτομα και έτσι οι κενές θέλεις φτάνουν τις 72.
Με αυτές τις ελλείψεις, οι αστυνομικοί της Ροδόπης καλούνται να διαχειριστούν ένα πολύ σοβαρό ζήτημα όπως αυτό του μεταναστευτικού και την ίδια ώρα να αστυνομεύσουν και μία πόλη που πέρα από τον πληθυσμό της φιλοξενεί και 10.000 φοιτητές.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το μεταναστευτικό, όπως παρατηρεί ο κος Μαχαιρίδης «το τελευταίο εξάμηνο έχουμε πολύ αυξημένες ροές». Πρόκειται για άτομα που κατά βάση περνούν τα σύνορα από τον Έβρο και αναζητούν μία καλύτερη τύχη στην ενδοχώρα. Οι αστυνομικοί στη Ροδόπη, εάν συλλάβουν τέτοια άτομα πρέπει να ελέγξουν αν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα καθώς και τη γνησιότητα τους και να πράξουν αναλόγως. Αν τα έγγραφα υπάρχουν και είναι γνήσια, οι συλληφθέντες αφήνονται ελεύθεροι, αν δεν έχουν ή είναι πλαστά, κρατούνται προσωρινά μέχρι να μεταφερθούν σε κέντρα κράτησης για να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Στο κενό και η πρόσφατη διαμαρτυρία της Ένωσης
Πάντως το μελάνι της πιο πρόσφατης διαμαρτυρίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης δεν έχει στεγνώσει ακόμη, αφού είχε γίνει στις 18/11 – αμέσως μετά την επίθεση με μαχαίρι που είχε δεχθεί αστυνομικός από παράτυπο μετανάστη.
Σε εκείνη την γραπτή διαμαρτυρία, η Ένωση ανέφερε:
«Η Ένωσή μας έχει επανειλημμένα  καταγγείλει - προειδοποιήσει τους αρμόδιους ότι με ευχολόγια δεν λύνονται τα προβλήματα. Οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά αυξάνονται γεωμετρικά όταν πολλοί παράγοντες επηρεάζουν μόνο αρνητικά το ισοζύγιο της τύχης μας. Η υπηρεσία μας δέχεται καθημερινά τηλεφωνήματα από πολίτες της περιφέρειας αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης που καταγγέλλουν τη διέλευση παράνομων μεταναστών κατά ομάδες δεκάδων σε αριθμό.
Οι μετανάστες χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να αποφύγουν τους κεντρικούς οδικούς άξονες με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές του Νομού προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους, καθώς αυτοί δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων τις προθέσεις αυτών και όχι σπάνια καταγγέλλονται κλοπές μικρής αξίας από χωράφια - αποθήκες - τρόφιμα και περιορισμένες φθορές σε χωράφια, δέντρα και καλλιέργειες. Η εικόνα παράτυπων μεταναστών να κυκλοφορούν ταλαίπωροι και κατάκοποι στο κέντρο της πόλης προς αναζήτηση αγαθών πρώτης ανάγκης πηγαίνοντας προς τους σταθμούς λεωφορείων και τρένων δεν είναι πλέον ασυνήθιστη.
Με τις ολιγάριθμες ομάδες λαθρομετανάστευσης να επιχειρούν νύχτα και μέρα σε όλη την περιφέρεια αρμοδιότητάς μας και τα περιορισμένα σε αριθμό οχήματα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό που κάθε υπηρεσία διαθέτει για να υπηρετεί τους πολίτες, αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν επαρκούμε, παρά την καλή θέληση και υπομονή των συναδέλφων μας».




ΔΗΜΟΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΑΚΗΣ



πηγή: xronos.gr 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια