Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Iόνια Οδός: Σαφάρι της Τροχαίας σε φορτηγά με ''πειραγμένο'' ταχογράφο (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι συστηματικοί τροχονομικοί έλεγχοι του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, είχαν σαν αποτέλεσμα τις τελευταίες δύο εβδομάδες να εντοπιστούν στην Ιόνια Οδό,
δύο (2) φορτηγά οχήματα, με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, που έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου.


Στο ένα φορτηγό εντοπίστηκε ηλεκτρονική συνδεσμολογία με μαγνήτη και στο άλλο με τηλεχειριστήριο, που παρείχαν τη δυνατότητα στον οδηγό να παρεμβαίνει στην ορθή καταγραφή των δεδομένων σχετικά με τη δραστηριότητά του (ώρες οδήγησης, ανάπαυσης, ταχύτητα, διανυθέντα χιλιόμετρα κλπ.), ενώ κατόπιν επιστάμενης μελέτης των φύλλων καταγραφής του ταχογράφου διαπιστώθηκε η μη αποτύπωση σε αυτά των πραγματικών ωρών εργασίας του οδηγού.
Μάλιστα η συγκεκριμένη συνδεσμολογία όταν ετίθετο σε λειτουργία, είχε ως συνέπεια την απενεργοποίηση, τόσο του περιοριστή ταχύτητας (κόφτη), όσο και του συστήματος υποβοήθησης των φρένων ( abs , retarder ), καθιστώντας την κυκλοφορία του οχήματος επικίνδυνη για την ασφάλεια των λοιπών χρηστών της οδού.
Τα οχήματα μεταφέρθηκαν σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, όπου ακινητοποιήθηκαν, μέχρι αποκατάστασης της ορθής λειτουργίας του ταχογράφου. Παράλληλα στους οδηγούς και στις ιδιοκτήτριες εταιρείες των οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές. 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια