Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

H σπείρα που έκλεψε το «Θείο βρέφος» και τον βουλευτή της ΝΔ


Ούτε το αποκαλούμενο… «Θείο βρέφος» αλλά ούτε ένας βουλευτής της ΝΔ δεν γλύτωσαν από τη σπείρα των Αλγερινών που άνοιγε αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας. Τα οχήματά τους
περιλαμβάνονται στη λίστα των, τουλάχιστον 22, θυμάτων της. Από τον περασμένο Οκτώβριο που δρούσαν, οι δύο Αλγερινοί μαζί με τη συμπατριώτισσά τους κατηγορούνται ότι «είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα».
 

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ένα από τα θύματά τους ήταν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, του οποίου οι νεαροί αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το αυτοκίνητο. Ωστόσο, οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ τους αντιλήφθηκαν και τους κυνήγησαν. Οι Αλγερινοί όμως αποδείχτηκαν… γρήγοροι στα πόδια και κατάφεραν να εξαφανιστούν χωρίς να προλάβουν να  πάρουν το παραμικρό.
 

Το επόμενο θύμα της σπείρας ήταν ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο οποίος είδε και αυτός το αυτοκίνητό του σπασμένο και να λείπουν από το εσωτερικό του «χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές». Η σπείρα προτιμούσε να «χτυπά» στις περιοχές του Συντάγματος, της Ακρόπολης και του Νέου Κόσμου και για τις μετακινήσεις της χρησιμοποιούσε αυτοκίνητα τα οποία νοίκιαζε η γυναίκα της παρέας.

 
 


Γνώριμοι στις Αρχές οι συλληφθέντες για άλλα αδικήματα

 

Όπως προέκυψε από την έρευνα του ποινικού τους παρελθόντος που έκαναν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, στους δύο συλληφθέντες είχαν επιβληθεί ποινές πολλών ετών κάθειρξης για τα αδικήματα της παράνομης διακίνησης μεταναστών, αλλά εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις του «νόμου Παρασκευόπουλου» αποφυλακίστηκαν πριν από λίγο καιρό. «Φαίνεται ότι μετά την παραμονή τους στη φυλακή, άλλαξαν το πεδίο δράσης τους. Σίγουρα, βέβαια, δεν ήταν τόσο επικερδές όσο η παράνομη διακίνηση μεταναστών» λέει στο zougla.gr αστυνομικός που συμμετείχε στην υπόθεση.

 

Οι τρεις άνδρες, ηλικίας 25, 28 και 31 ετών, συνελήφθησαν στην Κυψέλη και στα Πατήσια, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 28χρονος ομοεθνής τους, ως συνεργός τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, «στην κατοχή τους, καθώς και από έρευνες σε οικία και σε αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ηλεκτρονικών συσκευών, ρολογιών και άλλων αντικειμένων καθώς και το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ». Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Πηγή: zougla.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια