Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Eπίθεση σε καταστήματα - Προσαγωγές υπόπτων και ολονύχτια επιφυλακή

Το χτύπημα αντιεξουσιαστών σε δεκατρία εμπορικά καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης σήμανε κόκκινο συναγερμό στο κέντρο επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η καταδρομική επίθεση σημειώθηκε στις 11:15 το βράδυ της Τετάρτης και διήρκεσε ελάχιστα λεπτά. 
Αμέσως δόθηκε εντολή σε περιπολικά και δικυκλιστές της Άμεσης Δράσης καθώς και σε πληρώματα της ομάδας ΟΠΚΕ να χτενίσουν την περιοχή του κέντρου για να εντοπίσουν τους δράστες της επίθεσης. Μέσα στις επόμενες δύο ώρες σημειώθηκαν είκοσι εννέα προσαγωγές ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα. Όλοι οι προσασχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο σημείο του συμβάντος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Μαυρόπουλος. Ο κ. Μαυρόπουλος είδε από κοντά την έκταση των ζημιών και συνομίλησε με τους καταστηματάρχες.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούσαν τα καταστήματα που υπέστησαν ζημιές. Στην πλατεία του μνημείου της Καμάρας εγκαταστάθηκε διμοιρία καθώς υπήρχε πληροφορία ότι τα άτομα που συμμετείχαν στην καταδρομική επίθεση είχαν κινηθεί προς την περιοχή της Ροτόντας.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η επίθεση των κουκουλοφόρων σε εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης έρχεται ως συνέχεια αντίστοιχου χτυπήματος που έγινε νωρίτερα την ίδια μέρα στην Αθήνα και αποτελεί απάντηση στις επεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση χώρων που τελούν υπό κατάληψη.


πηγή:  thestival.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια