Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της κατάρριψης του ... εκπεσόντος drone της ΕΛΑΣ - Νέα προμήθεια άλλων 10 ιπταμένων παντεποπτών

Είτε σε λάθος χειρισμού, είτε εξαιτίας της τεχνολογικής παλαιότητας του οφείλεται σύμφωνα με με στελέχη της ΕΛΑΣ η πτώση του drone σε ταράτσα των Εξαρχείων. Το
πιθανότερο δε είναι, ο χειριστής να έχασε την οπτική επαφή μαζί του, με αποτέλεσμα στη συνέχεια ν' απωλεσθεί και ο τηλεχειρισμός του.

Το drone που κατέπεσε, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr από τα πρώτα που προμηθεύτηκε η ΕΛΑΣ και η χρήση του είχε χαρακτήρα εφεδρική. Για να διασφαλιστεί ωστόσο και ν' αποκλειστεί η πιθανότητα της κατάρριψης με επίγεια αντίμετρα, ενόψει μάλιστα της 6ης Δεκέμβρη, έγινε αμέσως μετά την απώλεια σήματος νέα πτήση με άλλο drone, το οποίο πέταξε ανεπηρρέαστο από οποιαδήποτε παρεμβολή.

Καλά ενημερωμένες πηγές σημειώνουν ότι επίκειται η προμήθεια άλλων 10 drone σε πρώτη φάση για καθημερινή χρήση πολλαπλών εφαρμογών στο γενικό σχέδιο της αστυνομικής στρατηγικής (από Τροχαία μέχρι αστυνόμευση και καταδιώξεις), ενώ συζητείται και η προοπτική ενίσχυσης του στόλου της ΕΛΑΣ και με αόρατα τύπου stealth drone.



του Γιώργου Καραϊβάζ  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια