Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με το Εκτελεστικό Διευθυντή της CEPOL συναντήθηκε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης συναντήθηκε χθες με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάρτιση στον τομέα
της Επιβολής του Νόμου – CEPOL, Dr. Detlef Schröder.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, o κ. Αρχηγός εξήρε το ρόλο της CEPOL στο τομέα της εκπαίδευσης και αναγνώρισε τα οφέλη που απολαμβάνουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω του εκπαιδευτικού της χαρτοφυλακίου. Εξέφρασε την αισιοδοξία για περαιτέρω ενδυνάμωση της ήδη αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της CEPOL, Dr. Detlef Schröder, με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κ. Αρχηγό για τη ζεστή φιλοξενία, εξήρε την ενεργό συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό γίγνεσθαι και ειδικότερα σε θέματα που άπτονται της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και υπερθεμάτισε την ανάγκη για παροχή εκπαιδεύσεων που να ανταποκρίνονται στις εθνικές απαιτήσεις. Επισήμανε την ανάγκη υποστήριξης των Κ-Μ απέναντι στις νέες τεχνολογικές προκλήσεις, προκειμένου αντιμετωπισθεί και καταπολεμηθεί αποτελεσματικά το οργανωμένο διασυνοριακό έγκλημα.
Στη συνάντηση, από ελληνικής πλευράς, παρέστησαν ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαίμης, ο Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Χρήστος Μανούρας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Σταυρακάκης, η Τμηματάρχης του Εθνικού Τμήματος CEPOL, Αστυνόμος Β΄Κυρίτση Μαρία Αρετή και ο Αρχιφύλακας Γιαννάκης Δημήτριος, της ίδιας Υπηρεσίας.
Τον Εκτελεστικό Διευθυντή της CEPOL, συνόδευε η Υπάλληλος Διοικητικής Υποστήριξης του 
Οργανισμού, Βασιλική Κορδάτου.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους λοιπών Εθνικών Αρχών Επιβολής του Νόμου, καθώς και με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.Μ.Ε.Α.)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια