Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι εργασίες του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ


Διαβάστε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Με τις σημερινές εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου, η Ομοσπονδία μας «σφράγισε» συνδικαλιστικά το τρέχον έτος, ατενίζοντας με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία τη νέα συνδικαλιστική χρονιά, που υποδεχόμαστε σε λίγες μέρες.

 

Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας, κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ευχόμενος σε όλους και όλες κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ., καλές γιορτές, τόνισε ότι η νέα χρονιά θα σημαδευτεί από νέους αγώνες για την επίλυση των προβλημάτων που δεν έχουν δοθεί μέχρι τώρα λύσεις, παρά τις διαρκείς και επίμονες προσπάθειές μας, σε όλα τα επίπεδα. Είναι λογικό με την κυβερνητική αλλαγή φέτος τον Ιούλιο, να υπήρξε μια περίοδος ενημέρωσης εκ μέρους μας των νέων Υπουργών και εύλογης αναμονής, ωστόσο, ο χρόνος αυτός εξαντλείται και όπως έχουμε επισημάνει και στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, είμαστε σε τροχιά κινητοποιήσεων και καλό θα ήταν η υπομονή μας να μη θεωρηθεί από κανέναν ως αδυναμία.

 

Στη συνέχεια, με εισήγηση- πρότασή του, το Δ.Σ. καταδίκασε ομόφωνα την απαράδεκτη  ανάρτηση και τις πρόσφατες δηλώσεις της Βουλευτού Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, κας Νίνας ΚΑΣΙΜΑΤΗ, που αναπαρήγαγε το γνωστό ρατσιστικό και φασιστικό σύνθημα για την Ελληνική Αστυνομία και τους Έλληνες Αστυνομικούς.  Εξέφρασε δε τον προβληματισμό του γενικότερα για το πανευρωπαϊκό φαινόμενο της διαμόρφωσης ενός ρεύματος απαξίωσης της αστυνομίας και των αστυνομικών λόγω της όξυνσης των κοινωνικών προβλημάτων και των κοινωνικών εντάσεων σε διάφορες χώρες, όπως προκύπτει ξεκάθαρα και από σχετική παρέμβαση της Eurocop την 17-12-2019, η οποία επικαλούμενη την αποστολή της, τόνισε ότι οι αστυνομικοί προστατεύουν τη δημοκρατία, την κοινωνία και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ολόκληρη την Ευρώπη και γι’ αυτό θεωρούν απαράδεκτη τη χρήση σκίτσων που αποδίδουν αδιακρίτως απρεπείς συμπεριφορές σε όλους τους αστυνομικούς.

 

Η Ομοσπονδία μας συντάσσεται με την παραπάνω προσέγγιση και επισημαίνει ότι υπάρχουν κάποιοι κύκλοι που προσπαθούν να διαπομπέψουν πανευρωπαϊκά μέσω διαφόρων ξένων ιστοσελίδων & κοινωνικών δικτύων, την αστυνομία και τους αστυνομικούς. Όλοι βιώνουμε το τελευταίο διάστημα και στη χώρα μας τις εύκολες επικρίσεις επιμέρους αστυνομικών ενεργειών ή και αστυνομικών επιχειρήσεων για την επιβολή του νόμου και της τάξης, οι οποίες παραβλέπουν την επικινδυνότητα και τις δυσκολίες της εργασίας του αστυνομικού, αλλά και τον κοινωνικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, τον οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε για να μην βρεθούμε απέναντι στην κοινωνία.

 

Το Δ.Σ. ενημερώθηκε επίσης για τις τελευταίες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας όσον αφορά τα εκκρεμή ζητήματα για το Μ.Τ.Σ., τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης παρελθόντων ετών, την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας,  τη λειτουργία της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, τις καταγγελίες συναδέλφων για συμπεριφορές ορισμένων διοικούντων και άλλα θέματα για τα οποία αναπτύχθηκε σχετικός προβληματισμός (τήρηση ωραρίου εργασίας, διασφάλιση ρεπό, μετακίνηση μέσω Μ.Μ.Μ. και άλλα).

 

Η αδιαμφισβήτητη αγωνία μας για την επίλυση των προβλημάτων των συναδέλφων μας και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των αστυνομικών Υπηρεσιών, συνεχίζει να χαρακτηρίζει τους αγώνες της Ομοσπονδίας μας, δίνοντας έμφαση στη θωράκισή τους από τους παντοειδείς κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, στην προμετωπίδα του αγώνα μας θέτουμε τα συνδικαλιστικά μας αιτήματα χωρίς να αποτελούμε προέκταση της διοίκησης ή συγκοινωνούντα δοχεία των πολιτικών κομμάτων. Οφείλουμε, τέλος, να διαφυλάξουμε την Ομοσπονδία από τους κινδύνους της απαξίωσης, όπως συνέβη σε άλλους χώρους και να υπερασπιστούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, το ρόλο μας, χωρίς να προκαλούμε το κοινό αίσθημα.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια