Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ιδιαίτερα επικίνδυνος ο μηχανισμός - Ποια έκρηξη τού μακρινού παρελθόντος μοιάζει με τη βόμβα στο ΑΤ Ζωγράφου (ΒΙΝΤΕΟ)

"Pipe bomb" λέγεται ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, που τοποθέτήθηκε στα κάγκελα απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα του Ζωγράφου, ένα είδος ΑΕΜ που είναι ευρέως
διαδεδομένος τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Απλός στην κατασκευή του, με υλικά που μπορεί να βρει ο οποιοσδήποτε χωρίς να κινήσει υποψίες, αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα επικίνδυνος.
Στο διαδίκτυο αλιεύσαμε το παρακάτω βίντεο, στο οποίο μπορείτε να δείτε πόση ζημιά μπορεί να κάνει ένα μικρός σωλήνας με μικρή ποσότητα μαύρης πυρίτιδας.

Στην περίπτωση τού Αστυνομικού Τμήματος Ζωγράφου και ο σωλήνας ήταν μεγαλύτερος και η ποσότητα του χαμηλού εκρηκτικού περισσότερη, ενώ για να προκαλέσουν ακόμα περισσότερες ζημιές είχαν βάλει και τα δεκάδες καρφιά μέσα στο πλαστικό δοχείο.


Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά, που χρησιμοποιείται pipe bomb στη χώρα μας. Στο μακρινό 2006, στις 27 Μαρτίου, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει έναν τέτοιο μηχανισμό σε πολυκατοικία, όπου στεγαζόταν τράπεζα στους Αμπελόκηπους. Τότε, όμως, υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και οι αρχές είχαν εκκενώσει το κτίριο. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει εκείνο το χτύπημα.

Καρφιά σε βόμβες είχαν χρησιμοποιησεί και σε εκείνη στο ΑΤ Ιτέας, στα τέλη Απριλίου του 2014, αλλά και στον Ι.Ν Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στο Κολωνάκι πριν από περίπου έναν χρόνο. Χτύπημα που είχε αναλάβει η οργάνωση "Εικονοκλαστική Σέχτα", η οποία από τότε δεν έχει προχωρήσει σε άλλη ενέργεια.

Μανώλης Ασαριώτης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια