Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Έφυγε» από τη ζωή ο Κώστας Σολδάτος - Θλίψη στην αστυνομία

«Έφυγε» από τη ζωή ο Κώστας Σολδάτος βυθίζοντας στη θλίψη την αστυνομία στην Κρήτη, την οικογένειά του, τους φίλους αλλά και όλους όσους τον γνώριζαν.
Πρόκειται για μια εμβληματική φυσιογνωμία που πέρασε από σημαντικές θέσεις της αστυνομίας στην Κρήτη και «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.


Στις 22 Μαΐου του 2012 στήθηκε επιχείρηση αερομεταφοράς στην Αθήνα για να χειρουργηθεί για δεύτερη φορά στην καρδιά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.
Ο Κώστας Σολδάτος είχε διατελέσει διοικητής της Ασφάλειας στο Ηράκλειο, αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου ενώ υπήρξε υποστράτηγος εν αποστρατεία, ένα πρόσωπο που διακρίθηκε για το ήθος, τις ικανότητες και την προσφορά στην καταπολέμηση του εγκλήματος.
Κορυφαία στιγμή της επαγγελματικής του πορείας ήταν όταν συνέλαβε τον περιβόητο Έλληνα κακοποιό, Βαγγέλη Ροχάμη - ο οποίος κατά τις δεκαετίες του '80 και του '90 απασχόλησε την κοινή γνώμη με την δράση του - το 1992.
Η σοβαρή έκρηξη
Μάλιστα ένα από τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του και συντάραξαν τους Κρητικούς ήταν η έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το σπίτι του το Φεβρουάριο του 1997. Η έκρηξη οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό της συζύγου του Γεωργίας Μοσχονά, που τότε έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου και θα ακολουθήσει η ταφή στο Πέραμα Μυλοποτάμου.

πηγή: neakriti.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια