Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Πακιστανός είναι, βαράτε τον»

«Επέστρεφα σπίτι μου με το λεωφορείο 855 που διασχίζει το κέντρο του Ασπροπύργου. Μέσα ήταν μία ομάδα νεαρών με κοντά μαλλιά, μαύρες μπλούζες και φόρμες. Οταν κατέβηκα, με ακολούθησαν
και έπειτα από 50 μέτρα, ο ένας απ’ αυτούς φώναξε “Σαλάμ Αλέκουμ” για να σιγουρευτεί ότι είμαι μουσουλμάνος. Γύρισα και μου επιτέθηκαν με σιδερογροθιές στο κεφάλι. Οταν με χτυπούσαν φώναζαν “Πακιστανός είναι, βαράτε τον”».
Ετσι είχε περιγράψει στους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου τον ξυλοδαρμό του από τον 20χρονο αθλητή πολεμικών τεχνών Γιάννη Μ. και την παρέα του, 50χρονος Πακιστανός εργάτης που τον Απρίλιο του 2017 είχε ξυλοκοπηθεί άγρια στη «Γκορυτσά» Ασπροπύργου. Τον νεαρό δράστη είχε αναγνωρίσει στις φωτογραφίες που του είχαν επιδείξει οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος. Ο 20χρονος εξάλλου δεν ήταν άγνωστος στις διωκτικές αρχές. Μερικούς μήνες νωρίτερα είχε αναγνωριστεί ως ένας από τους δράστες της επίθεσης εις βάρος ενός ακόμα υπηκόου Πακιστάν, μέσα στο σπίτι του στον Ασπρόπυργο. «Αν δεν φύγεις από τη χώρα θα σε κάψουμε ζωντανό» τον απειλούσε, ενώ τον χτύπαγε με σιδερογροθιές στο κεφάλι.
Την Παρασκευή, ο 20χρονος συνελήφθη σε καφετέρια του Ασπροπύργου από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος με τη συνδρομή ανδρών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ). Εις βάρος του είχε, δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα, εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του 25ου ανακριτή για συμμετοχή σε νέες επιθέσεις με ρατσιστικό κίνητρο. Η πρώτη απ’ αυτές έγινε την 10η Οκτωβρίου στον Ασπρόπυργο. Ο 20χρονος μαζί με ακόμα 40 ατόμα επιτέθηκαν με μαχαίρια και σιδερογροθιές σε 6 υπηκόους Αλβανίας τραυματίζοντάς τους σοβαρά, ενώ τους πήραν χρήματα και κινητά. Τα θύματα της επίθεσης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι στη διάρκεια του επεισοδίου οι δράστες «εκτόξευαν ύβρεις αναφορικά με τη χώρα καταγωγής τους», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Ενα μήνα αργότερα, τη 15η Νοεμβρίου, ο 20χρονος επιτέθηκε με σιδερογροθιά εις βάρος άλλων δύο Αλβανών έξω από καφέ-μπαρ του Ασπροπύργου τραυματίζοντάς τους σοβαρά. Ενδεικτικό της σφοδρότητας της επίθεσης είναι ότι το ένα από τα θύματα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο «Αττικόν». Για τις επιθέσεις του 2017 κατά των Πακιστανών η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η ΜΚΟ Solidarity Now και η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή) κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά του 20χρονου αθλητή πολεμικών τεχνών και των συνεργών του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μόλις πριν από μερικές ημέρες η δικογραφία για την υπόθεση ανετέθη στον 17ο τακτικό ανακριτή. Πλην του νεαρού αθλητή, κατηγορούμενοι στην ίδια δικογραφία είναι πρώην μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Ασπροπύργου.
Σημειώνεται ότι 20χρονος και ο μικρότερος σε ηλικία αδελφός του είχαν βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας. Κι αυτό διότι ενώ είχαν προσαχθεί ως ύποπτοι για φθορές στον σταθμό του προαστιακού στον Ασπρόπυργο, είχαν διαπληκτιστεί και τελικά ξυλοκοπήσει άγρια τον αξιωματικό υπηρεσίας του τμήματος, όπου είχαν προσαχθεί. «Αλληλέγγυοι», μάλιστα, είχαν επιχειρήσει να επιτεθούν στο τμήμα προκειμένου να τους απελευθερώσουν χτυπώντας και τραυματίζοντας έναν ακόμα αστυνομικό. Ο 20χρονος αναμένεται να απολογηθεί σήμερα στον 25ο τακτικό ανακριτή.


Γιάννης Σουλιώτης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια