Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συναντήσεις των Συνοριοφυλάκων Έβρου με δήμαρχο τον Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνό


Δυο συναντήσεις είχε τις προηγούμενες ημέρες αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων νομού Έβρου, με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνό αρχικά και τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.

Όπως αναφέρουν οι ανακοινώσεις της:
Στα πλαίσια των προγραμματισμών συναντήσεων με τους Δημάρχους του Ν. Έβρου, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Ορεστιάδας κ.ΜΑΥΡΙΔΗ Βασίλειο. Στη συνάντηση, διάρκειας περίπου δύο ωρών, έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση , σε εγκάρδιο κλίμα.
Συζητήσαμε για όλα τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης του Νομού μας, λόγω των ελλείψεων σε ανθρωπινό δυναμικό, σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και σε κτιριακές υποδομές. Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, που αφορούν τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές , την πίεση που δέχεται η τοπική κοινωνία, καθώς έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Καταλήξαμε στην κοινή διαπίστωση, ότι οι επικείμενες προσλήψεις νέων Συνοριακών Φυλάκων θα τονώσουν τόσο το αίσθημα ασφάλειας όσο και την οικονομία της τοπικής κοινωνίας.
Ο κ. Δήμαρχος Ορεστιάδας διαβεβαίωσε τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, ότι ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής θα βρίσκεται διαρκώς και ενεργά στο πλευρό των Συναδέλφων, που υπηρετούν στο τόπο μας. Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου συνεχίζει, στο δρόμο της Ενημέρωσης και της Ενότητας.
Συνάντηση της Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε. με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη
Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό.
Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο και θερμό κλίμα.
Ο Σεβασμιότατος εξήρε το σπουδαίο έργο των στελεχών των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης της Ελληνικής Αστυνομίας στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, ειδικότερα στον ανθρώπινο τρόπο διαχείρισης και αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος . Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανταλλάξαμε απόψεις και προτάσεις . Τονίστηκε η σημασία της ασφάλειας των πολιτών του κεντρικού και βόρειου τμήματος του Ν. Έβρου.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη διαβεβαίωση για συνεχή διάλογο και αγαστή συνεργασία μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως και της Ένωσης, σε θέματα προσφοράς σε είδη πρώτης ανάγκης (ρούχα, υποδήματα, είδης υγιεινής) για τους μετανάστες –πρόσφυγες.
Ως Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ν.Έβρου συνεχίζουμε στην Πράξη, στο δρόμο της Προσφοράς και της Ενότητας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια