Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί ζήτησαν από τον Υπουργό και απάντησε στην Ένωση Αθηνών

Ανακοίνωση τής Ένωσης Αθηνών: Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 03 Δεκεμβρίου 2019 συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, με τον Υπουργό
Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, παρουσία και του Προέδρου Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ., κ. Χρήστου ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ.
          Από πλευράς μας κατατέθηκαν σε Υπόμνημα, ζητήματα που κατά την άποψή μας άπτονται των αρμοδιοτήτων του κ. Υπουργού, η  υλοποίηση των οποίων θα  ανακουφίσει μεγάλο ποσοστό συναδέλφων - μελών μας από τη σκληρή καθημερινότητα που διαβιούν σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Αθήνας, όπως:

•        Επιτακτική, κατά την γνώμη μας, είναι η ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων και της Διεύθυνσης Μεταγωγών-Δικαστηρίων Αττικής, Υπηρεσίες οι οποίες στενάζουν από έλλειψη προσωπικού, εν όψει της επικείμενης τοποθέτησης των νεοεξερχόμενων Ειδικών Φρουρών.
•        Έλλειψη χώρων κράτησης στην Αττική για την φύλαξη των κρατουμένων, λόγω πληρότητας ή μη λειτουργικών κρατητηρίων στα Αστυνομικά Τμήματα, με αποτέλεσμα οι ποινικοί κρατούμενοι της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής να συνωστίζονται σε κρατητήρια (πχ Γ.Α.Δ.Α.) ή να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στα γραφεία των Αξιωματικών Υπηρεσίας των Τμημάτων Ασφαλείας, με ότι αυτό συνεπάγεται.
•        Οι Διευθύνσεις της Γ.Α.Δ.Α. διαθέτουν έναν πολύ μεγάλο αριθμό των υπηρετούντων τους, σε σταθερούς – ακίνητους στόχους κάθε είδους, κατά παράβαση των προβλεπόμενων διατάξεων  του Π.Δ. 141/1991 και της Υπουργικής Απόφασης 7001/1994 (διέπει την λειτουργία της Δ.Α.Ε.Α.). 
•        Προαπαιτούμενο, αποτελεί, η απασχόληση των μάχιμων Υπηρεσιών πρώτης γραμμής με την  κύρια αποστολή τους με άμεση απαλλαγή από πάρεργα και την κατασπατάληση δυνάμεων σε ατελείωτα και αχρείαστα πολλές φορές μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας.
•        Σαφής νομοθετική – θεσμική θωράκιση των αστυνομικών, ώστε να μπορούν να εκτελούν απερίσπαστοι τις εντολές της εκάστοτε  Ηγεσίας (σαφές πλαίσιο δράσης).
•        Αύξηση προσλήψεων μέσω του θεσμού των Πανελληνίων Εξετάσεων
(αδήριτη ανάγκη ενιαίου τρόπου πρόσληψης).
•        Χορήγηση εκτός έδρας αποζημίωσης στο προσωπικό των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης με το έγκλημα, όπως χορηγείται και σε άλλες επιχειρησιακές ομάδες του Σώματος, και ενώ προβλέπεται από ιδρύσεως της Ο.Π.Κ.Ε. δεν υλοποιείται εδώ και πολλά έτη. Επίσης παρατηρείται διάθεση του προσωπικού των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε.  σε αλλότρια από την αποστολή τους καθήκοντα.
•        Έλλειψη αναλωσίμων υλικών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού (π.χ. αλεξίσφαιρα) στις Διαχειρίσεις των Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Α.
•        Έλλειψη υπηρεσιακών οχημάτων και απαρχαιωμένος στόλος που τον καθιστά επικίνδυνο για τους επιβαίνοντες αστυνομικούς.
•        Προβληματικό αναλογικό σύστημα επικοινωνιών εν έτη 2019 που δεν τιμά μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
      Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην τεράστια προσπάθεια που κάνει, ώστε να αποκατασταθούν χρόνιες δυσλειτουργίες, αλλά και να απεμπλακούν οι Υπηρεσίες πρώτης γραμμής από επιπρόσθετα καθήκοντα που δυσχεραίνουν την αποτελεσματικότητά τους. Ανέφερε ότι θα προβεί σε κάθε ενδεδειγμένη ενέργεια προκειμένου να βρεθεί λύση για την έλλειψη χώρων φύλαξης των κρατουμένων. Χαρακτήρισε ως δίκαιο το αίτημά μας για την αύξηση των προσλήψεων μέσω του θεσμού των Πανελληνίων Εξετάσεων. Για το επίδομα των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε., ο κ. Υπουργός ζήτησε λεπτομερή ενημέρωση, την οποία του παρείχαμε εγγράφως (μετά  από πρόταση των  εκλεγμένων αντιπροσώπων της Ένωσης Αθηνών που υπηρετούν στις Ομάδες Ο.Π.Κ.Ε.). Τόνισε δε, ότι είναι απολύτως ευχαριστημένος με την δράση των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. κατά του εγκλήματος και υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει την έγγραφη πρόταση της Ένωσης Αθηνών για την χορήγηση εκτός έδρας αποζημίωσης, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι το προσωπικό των ομάδων δεν πρέπει να απασχολείται σε αλλότρια καθήκοντα. Για τα ζητήματα της έλλειψης των αναλωσίμων υλικών, του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, των προβληματικών επικοινωνιών (ασυρμάτων), μας γνωστοποίησε ότι τους πρώτους μήνες του νέου έτους θα αντιμετωπισθούν θετικά στο σύνολό τους.
     Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών προσβλέπει στην θετική αντιμετώπιση από την Ηγεσία του Σώματος, βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος,  των προβλημάτων που μαστίζουν τον εργασιακό μας χώρο , αλλά και στη δημιουργία συνθηκών και προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη ανταπόκριση των αστυνομικών στη θεσμική τους αποστολή, ώστε να αναγνωριστούν και οι θυσίες που έχουν υποστεί, ιδίως τα τελευταία έτη.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια