Υπερβολική κατανάλωση νερού: Τι μπορεί να προκαλέσει;Οι ιδιότητες του νερού είναι σημαντικές και ευεργετικές για τον οργανισμό μας.

Τα ποσοστά του νερού στο ανθρώπινο σώμα κυμαίνονται μεταξύ 60 και 70% με αποτέλεσμα αν δεν καταναλώσεις το απαιτούμενο ποσοστό, να ξεκινήσουν τα… προβλήματα.

Αν ξεχνάς διαρκώς να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας σου, πρέπει να μπεις σε ένα πρόγραμμα και να καταναλώνεις-ιδανικά- γύρω στα οκτώ ποτήρια νερού ημερησίως. Φρόντισε όμως να μην ξεπεράσεις τα όρια γιατί και η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να είναι εξίσου κακή για τον οργανισμό σου. Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο αλλά τα αποτελέσματα της υπερβολικής κατανάλωσης νερού -πάνω από το επιθυμητό δηλαδή- είναι πολλά και… τρομακτικά! Αν παρατηρήσεις περίεργες αλλαγές ή εάν έχεις τυχόν απορίες, καλό θα ήταν να συμβουλευθείς απευθείας τον γιατρό σου.

Δες στο παρακάτω βίντεο μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από την υπερβολική κατανάλωση νερού.


Ποια προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική κατανάλωση νερού;

  1. Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να πλημμυρίζει το εσωτερικό των κυττάρων και το νάτριο να εξαντληθεί. Αυτό ονομάζεται υπονατριαιμία και μπορεί να προκαλέσει ρήξη των κυττάρων.
  2. Ένα από τα πιο συχνά αποτελέσματα μπορεί να είναι η ναυτία και κατ’ επέκταση ο εμετός.
  3. Επίσης μπορεί να διογκωθεί ο εγκέφαλος με αποτέλεσμα να νιώθεις σύγχυση ή και να μην μπορείς να προσανατολιστείς.
  4. Αν καταναλώσεις παραπάνω νερό από όσο μπορούν τα νεφρά σου να «επεξεργαστούν» και να δεχθούν, μπορεί να πάθεις δηλητηρίαση.
  5. Αν τα συμπτώματα εξελιχθούν, μπορεί να συμπεριλάβουν επιληπτική κρίση ή ακόμα και κώμα.

Πηγή: teen.queen.gr