Το πορνό καταστρέφει τον οργασμό! Δείτε τι υποστηρίζει νέα έρευνα


Πολλοί πιστεύουν ότι η διάθεσή τους για σεξ θα ανέβει και θα έχουν μια πιο έντονη ερωτική συνεύρεση, εάν δουν ταινίες πορνό.

Νέα έρευνα Καναδών επιστημόνων, όμως, δείχνει πως το πορνό μπορεί να καταστρέψει τον οργασμό. Πώς, όμως, μπορεί να γίνει αυτό;

Το πορνό καταστρέφει τον οργασμό στο σεξ

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Λαβάλ του Καναδά, με επικεφαλής τη Ρέιτσελ Αν Μπαρ, διαπίστωσαν πως οι άνθρωποι που παρακολουθούν τακτικά ταινίες ενηλίκων, συχνά πέφτουν θύματα εγκεφαλικών βλαβών και πιο συγκεκριμένα, σε μια περιοχή γνωστή ως προφορικό φλοιό, η οποία δεν σχηματίζεται μέχρι την ενηλικίωση και είναι υπεύθυνη για τη θέληση, την ηθική και την παρόρμηση.

Ύστερα από χρόνια έρευνας, η Ρέιτσελ Αν Μπαρ επισημαίνει ότι μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους σε δυσκολίας διαχείρισης παρορμήσεων και συναισθημάτων, καθώς και σε ψυχαναγκαστική συμπεριφορά.

Τι λένε οι ειδικοί

Η ίδια, μάλιστα, αναφέρει: «Είναι κάπως παράδοξο το γεγονός ότι η ψυχαγωγία ενηλίκων μπορεί να επαναφέρει το σύστημα του εγκεφάλου μας σε μια πιο νεανική κατάσταση. Η πολύ μεγαλύτερη ειρωνεία είναι ότι, ενώ το πορνό υπόσχεται να ικανοποιήσει και να προσφέρει σεξουαλική ικανοποίηση, παράγει το αντίθετο».

Μάλιστα, η Μπαρ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο κατάθλιψης, στυτικής δυσλειτουργίας. Τονίζει πως το διαταραγμένο νευρωνικό σύστημα μπορεί τελικά να οδηγήσει σε «αδυναμία επίτευξης στύσης ή οργασμού με έναν πραγματικό σύντροφο».

Τέλος, η επιστήμονας υποστηρίζει: «Όταν ένας άνθρωπος κάνει χρήση κοκαΐνης, ο εγκέφαλός του παράγει ντοπαμίνη, την ορμόνη που μας κάνει “να αισθανόμαστε καλά”. Το ίδιο συμβαίνει και με το σεξ και τη διέγερση».


Πηγή: healthview.gr