Διεύθυνση Ενημέρωσης ΥΠΕΘΑ και Διαπιστευμένοι Δημοσιογράφοι. Μια άριστη σχέση συνεργασίας χωρίς λογοκρισία και φίμωση

Κανένας δεν θα πρέπει να υποδεικνύει στη Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πως θα κάνει τη δουλειά της. Αφορμή για το σχολιασμό μας, δόθηκε από την ομιλία
κατώτερου αξκου της Πολεμικής Αεροπορίας, ''χακί'' συνδικαλιστή - ''συμβούλου'' στο γραφείο του υπουργού - για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.
Οι απόψεις που ακούστηκαν σε ημερίδα, η οποία έγινε με την ιδιότητα του συνδικαλιστή, ξεσήκωσε σάλο αντιδράσεων από κόμματα της αντιπολίτευσης και την Ένωση Συντακτών.
Η ομιλία όπως είναι γνωστό, έγινε σε συνδικαλιστική ημερίδα, στην οποία το υπουργείο ούτως ή άλλως δεν εμπλέκεται. Γενικότερα κανείς συνδικαλιστής ή οποιοσδήποτε άλλος, δεν έχει δικαίωμα να υποδεικνύει στο υπουργείο, πως θα κάνει τη δουλειά του με τους Δημοσιογράφους.
Δεν έχει καμία αρμοδιότητα κανείς για κάτι τέτοιο. Αυτή είναι η γραμμή για τους πάντες από τη Δνση Ενημέρωσης, όπως μας τονίστηκε, την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, πριν πέντε μήνες. Είτε είναι δημοσιογράφος, είτε συνδικαλιστής, είτε πολιτικός, ή οποιοσδήποτε άλλος που πιθανόν να θελήσει να παρέμβει ή να υποδείξει, δεν θα εισακουστεί. Η τοποθέτηση τελικά πριν 5 μήνες ήταν προφητική...
Επειδή όμως άνοιξε μεγάλη κουβέντα για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο υπουργείο άμυνας, θα αφήσουμε στην άκρη τις όποιες απόψεις ακούστηκαν, καταθέτοντας μόνο τη δική μας μαρτυρία, για το τι ακριβώς συμβαίνει δημοσιογραφικά εντός του Πενταγώνου.
Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της,  η νέα Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχει δείξει πραγματικά δείγματα γραφής.
Ηλίας Προύφας