Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εορτασμός των Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων, Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τελέσθηκε σήμερα η δοξολογία για τον εορτασμό των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, στο Μητροπολιτικό Ναό
Αθηνών.
Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επισκόπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, που εκπροσώπησε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, παρουσία του Διευθυντή της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη κ. Νεκταρίου Κιούλου.
Στην τελετή παρέστησαν, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος - Μάριος Καραγιάννης, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Στρατηγός (ε.α) Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου Πάτροκλος Γεωργιάδης.
Παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, η βουλευτής Πούλου Παναγιού (Γιώτα) ως εκπρόσωπος του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Κ.Κ.Ε. Μιχάλης Μιχαήλ, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Μιχάλης Χριστοδουλίδης, η βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα ως εκπρόσωπος του Γραμματέα του ΜέΡΑ25,  βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου καθώς και Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων.
Επιπρόσθετα παρέστησαν ο εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α. Υποστράτηγος Μάνος Ιωάννης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Σ. Υποστράτηγος Κωστάκογλου Σωτήριος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ν. Αρχιπλοίαρχος Μιχαήλ Γραμπάς, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Α. Σμήναρχος Κωνσταντίνος Καράντζαλης, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο εκπρόσωπος του Λ.Σ. Β΄ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Θεοφανόπουλος καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και στελέχη αυτών.
Από το Πυροσβεστικό σώμα παρέστησαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Ματθαιόπουλος, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ο Συντονιστής Υποστήριξης του Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Αναστάσιος Σωτήρχος, ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Νικόλαος Σπαής, ο Διοικητής Ε.Σ.Κ.Ε. Υποστράτηγος ΠΣ Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, o Επιχειρησιακός Συντονιστής με έδρα τον Πειραιά Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Πετρούτσος καθώς και πλήθος ανώτατων και ανώτερων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Πυροσβεστών του Π.Σ., επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, συνταξιούχοι συνάδελφοι, εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων και συνδικαλιστικών φορέων.
Με το πέρας της δοξολογίας αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου ΠΣ Βασιλείου Ματθαιόπουλου στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει «[…] ορμώμενοι από το παράδειγμα των Αγίων Προστατών μας, τη γενναιοψυχία, το σθένος και την αποφασιστικότητά τους, ας συνεχίσουμε να εκτελούμε τα καθήκοντά μας, δίνοντας έναν διαρκή αγώνα που απαιτεί σκληρή και συστηματική δουλειά, αποδοτική συνεργασία με άλλους φορείς και συντονισμένη προσπάθεια από όλους μας. Άνδρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν έχω παρά να σας εκφράσω την ευαρέσκεια και τα συγχαρητήριά μου για το ζήλο και την υπευθυνότητα που επιδεικνύετε καθημερινά, προσφέροντας τις υπηρεσίες σας στο κοινωνικό σύνολο. Ας ευχηθούμε και ας παρακαλέσουμε τους Προστάτες μας τη δύσκολη ώρα που καλούμαστε να ανταποκριθούμε στα επιφορτισμένα καθήκοντά μας, να βρίσκονται πάντα δίπλα μας και να μας καθοδηγούν.[…]».
Τέλος, ακολούθησε εκδήλωση στη Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.Α.Ε.Δ.).
Παρόμοιες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις έδρες των Περιφερειακών Διοικήσεων των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος πανελλαδικά.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια