Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Νίκος Καραδήμας για το νέο ασφαλιστικό


Ανάρτηση του Νίκου Καραδήμα: Οι ενδείξεις με τα πρώτα δημοσιεύματα,πως θα ειναι δομημένο το νέο ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι για πανηγυρισμούς. Δεν καταγράφονται διαφορές αξιώσεων σε
σχέση με τον νόμο Κατρούγκαλου. Πρόκειται για ανεπαίσθητες βελτιώσεις απο τα 30-35 χρόνια. Σχεδόν ασήμαντες. Κατάτι καλύτερες απο 35-40 χρόνια που δεν αντικατοπτρίζουν τα αναμενόμενα μεγέθη ,οπως μας προϊδέασαν τόσο καιρό τώρα.
Αν οι πληροφορίες είναι σωστές τα 40 χρόνια θα είναι καταλύτης και συνεπώς δεν θα αποτελεί κίνητρο η περαιτέρω παραμονή.
Οι παλαιοί συνταξιούχοι δεν θα δουν αυξήσεις,αφού θα απορροφηθεί απ την προσωπική διαφορά.
Με την πάροδο δε των ετών, οι νέοι εργαζόμενοι που δεν θα δύνανται να αγοράσουν πλασματικούς χρόνους λόγω κόστους και με δεδομένη ηδη ,την μείωση των εισφορών και το κτίσιμο των μέσων όρων των αποδοχών,θα τους καθιστά ακόμα πιο επισφαλείς συνταξιοδοτικά.
Η αναφορά στα δημοσιεύματα, που εχουν καταγραφεί έως τώρα, κάνουν λόγο για πενιχρή συνταξιοδοτική δαπάνη των 300 εκατομμυρίων περίπου τότε το πλαφόν ειναι είδη προ των πυλών στην 40ετία συνολικά πραγματικών και πλασματικών χρόνων.
Δεν απομένει να το δούμε στη δημόσια διαβούλευση!!




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια