Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Ερντογάν παζαρεύει στο ΝΑΤΟ αλλά έχει υπογράψει ήδη νομισματική συμφωνία με τον Πούτιν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα κάνει αυτό που καλά γνωρίζει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ: θα παζαρέψει. Κυρίως με τον Τραμπ. Αυτό που ήδη έχει κάνει και με τον Ρώσο πρόεδρο
Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι την ώρα που ο Ερντογάν θέτει τις απαιτήσεις του στους Δυτικούς, έχει ήδη υπογράψει από τις αρχές Νοεμβρίου συμφωνία με τη Μόσχα για να γίνονται οι συναλλαγές μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας με τα εθνικά τους νομίσματα!
Η συμφωνία υπογράφτηκε στις αρχές Νοεμβρίου, μεταξύ των υπουργών Οικονομικών Τουρκίας και Ρωσίας. Μεταξύ άλλων προβλέπει ότι οι τουρκικές τράπεζες θα έχουν σύνδεση με το ρωσικό διατραπεζικό σύστημα πληρωμών.
Επίσης θα επεκταθεί η δυνατότητα χρήσης ρωσικών πιστωτικών κρατών στην Τουρκία. Οι οικονομικές συναλλαγές Ρωσίας-Τουρκίας μέχρι στιγμής φέτος προσεγγίζουν τα 20 δις.
Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι ο μεγάλος του εχθρός εξακολουθεί να ΄ναι η κακή κατάσταση της οικονομίας του. Οι στόχοι που έχει θέσει ο γαμπρός του, υπουργός Οικονομικών Αλμπαϊράκ προβλέπουν μείωση του πληθωρισμού μέχρι το 2022 στο 5% και ανάπτυξη επίσης στο 5%.
Θέλει επίσης να δημιουργούνται 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας σε ετήσια βάση. Η ανεργία σήμερα στην Τουρκία είναι στο 13%.
Θα ήταν πολύ πιο εύκολο για το καθεστώς Ερντογάν να πιάσει αυτούς τους στόχους αν δε σπαταλούσε πολλά δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς. Αλλά αυτό είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να αλλάξει…




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια