Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς μπορείτε να περάσετε όμορφα τις γιορτές με το ταίρι σας;


Ακόμη και τις γιορτές, είναι καλό και για εσάς και για το ταίρι σας να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό από τα τετριμμένα.

Βόλτες σε μαγαζιά και εμπορικά; Θα φάτε τουλάχιστον μισή ώρα στην αναζήτηση θέσης πάρκινγκ, θα σας ποδοπατήσουν και θα πρέπει να είστε εξαιρετικά υπομονετικοί, καθώς οι πωλητές έχουν μόνο δύο χέρια και δεν μπορούν να εξυπηρετούν πολλαπλούς πελάτες ταυτόχρονα. Θεματικές εκδηλώσεις; Θα πρέπει να ψάξετε εξονυχιστικά προγράμματα δήμων, μουσείων και εκθεσιακών χώρων, για να βρείτε μία ποιοτική εκδήλωση στα γούστα σας, που ταυτόχρονα -αν δεν αντέχετε την πολυκοσμία- δε θα είναι κατακλυσμένη από τις οικογένειες με τα παιδάκια τους.

Γι’ αυτόν τον λόγο, για τα ζευγάρια που δε θέλουν να ακολουθήσουν «οπαδικά» το κλίμα των ημερών, σας προτείνουμε πέντε γιορτινές δραστηριότητες που απαιτούν λιγότερη ταλαιπωρία.

Προσπαθήστε να φτιάξετε παραδοσιακά γλυκά

Η παρασκευή μελομακάρονου και κουραμπιέ -κυρίως μελομακάρονου- αποτελεί πρόκληση για κάθε ερασιτέχνη-λάτρη της ζαχαροπλαστικής. Ωστόσο, μονάχα η μυρωδιά των γλυκών, η οποία διαχέεται στην ατμόσφαιρα, αρκεί για να σας βάλει σε χριστουγεννιάτικο mood. Ζυγίστε τα υλικά, αναδεύστε, παίξτε με τα μπαχάρια, πλάστε σε ό,τι σχήματα θέλετε (γιατί όχι και πρόστυχα σχήματα) και μετά απολαύστε την -κατά πάσα πιθανότητα- αποτυχία που δημιουργήσατε.

Στολίστε μαζί δέντρο

Μπορεί να σας ακούγεται αρκετά κοινότυπο, ωστόσο είναι μια διαχρονικά διασκεδαστική δραστηριότητα. Φωτάκια παντού, Μαράια Κάρεϊ, Φρανκ Σινάτρα και Γουάμ παίζουν στα ηχεία, η μυρωδιά των -κατεστραμμένων πλην τίμιων- μελομακάρονων έχει κυριεύσει την ατμόσφαιρα και η σκηνή μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι.


Γευσιγνωσία μπίρας

Θα σας προτείναμε γευσιγνωσία οίνου, αλλά αφενός σπίτι δεν μπορείτε να δοκιμάζετε ένα ποτήρι κρασί από κάθε μπουκάλι -φανταζόμαστε δε θέλετε να ξεμείνετε με 5 μισογεμάτα μπουκάλια κρασί- και αφετέρου δε θέλουμε να ξοδέψετε τόσα χρήματα. Αντί του κρασιού, επιλέξτε χριστουγεννιάτικες ετικέτες μπίρας (ναι, υπάρχουν και είναι πεντανόστιμες) ή αν προτιμάτε, στηρίξτε τις ελληνικές μικροζυθοποιίες επιλέγοντας μπίρες ale που καταναλώνονται σε θερμοκρασίες 15ο C - 25ο C. Είναι ιδανική εποχή, καθώς υποθέτουμε ότι δε θέλετε να ξεροσταλιάζετε όρθιοι σε κάποιο μπαρ διψασμένοι για μπίρα, ενώ περιμένετε να αδειάσει κάποιο τραπέζι.

Από εθελοντισμό πώς πάμε;

Φέτος, αντί να χαλάσετε έναν σκασμό λεφτά σε ηλεκτρονικές συσκευές και ρούχα, προτιμήστε να βοηθήσετε τον συνάνθρωπό σας. Θα νιώσετε καλύτερα, πιστέψτε μας. Μπορείτε να προσφέρετε βοήθεια στους άστεγους ή αν είστε από αυτούς που προσφέρουν δωράκια, μπορείτε να αγοράσετε κάποια από αυτά από τα χριστουγεννιάτικα μπαζάρ που διοργανώνονται αυτές τις ημέρες. Δεν υπάρχει καλύτερο τρόπος για να δεθείτε συναισθηματικά με τον σύντροφό σας, ειδικά στο κλίμα των γιορτινών ημερών.

Πάμε έναν μαραθώνιο ταινιών;

Αφού έχετε στολίσει δεντράκι, αφού έχετε φτιάξει -αποτυχημένα- μελομακάρονα και έχετε χανγκόβερ από τις μπίρες, ήρθε η ώρα για έναν μαραθώνιο κλασικών χριστουγεννιάτικων ταινιών. Μόνος στο σπίτι; Το πολικό Εξπρές; Γκρέμλινς; Οι επιλογές είναι πολλές, η κουβέρτα ζεστή και τα μελομακάρονα αποτυχημένα. Τι καλύτερο;


Πηγή: in2life.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια