Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών τίμησε με Αριστείο τον Γιώργο Τσούκαλη

ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ ΑΠΕΝΕΜΗΘΗ ΣΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ ΜΑΣ


                                         ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

        ΕΡΕΥΝΗΤΗ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ-ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΠΟΛΙΤ. ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

                     ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

                               ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ “ΜΙΧΑΗΛΑΣ ΑΒΕΡΩΦ”

 

Η  ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας στην αίθουσα“Μιχαήλας Αβέρωφ” της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Γενναδίου 8 σε μια ασφυκτική αίθουσα από κοινό,από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών το αρχαιότερο λογοτεχνικό σωματείο της χώρας  μας )το 2020 συμπληρώνει ενενήντα (90) χρόνια συνεχούς λειτουργίας ) τίμησε με το “ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ” τον ερευνητή – συγγραφέα, Σύμβουλο Πολιτιστικής Κληρονομιάς ,κ. ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΟΥΚΑΛΗ , για την διάσωση των θησαυρών της Αρχαιολογικής Κληρονομιάς από τους αρχαιοκάπηλους που λεηλατούν τη χώρα μας. Ήταν την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019, στις 7 το βράδυ, και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Λευτέρης Β Τζόκας, αναφέρθηκε εγκωμιαστικά για τον πολυβραβευμένο ερευνητή και σωτήρα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας Γιώργο Τσούκαλη.
 
 

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών είναι καταφανής στον Γιώργο Τσούκαλη     << για τον συνεχή αγώνα και τη μάχη που δίνει καθημερινώς , ενάντια των αρχαιοκαπήλων για την επιστροφή των θησαυρών ανεκτίμητης αξίας και επαναπατρίσθηκαν με προσωπική του πρωτοβουλία στην κοιτίδα του Πολιτισμού, την Ελλάδα μας>>.

ΔΕΝ είναι η μόνη φορά που η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών βραβεύει τον Γιώργο Τσούκαλη, καθώς του απενεμήθη το Χρυσό , Μετάλλιο Πνευματικής Αξίας Α’ Τάξεως μετά Διπλώματος το 2017 και εξελέγη παμψηφεί αριστίνδην μέλος της Ε.Ε.Λ. που αναγνωρίζεται διεθνώς η προσφορά του με τη συνεχή προβολή και την ουσιαστική συμβολή του για την αποκάλυψη και πάταξη ολοκληρωτικά των κυκλωμάτων της αρχαιοκαπηλίας. Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκαν Καθηγητές Πανεπιστημίων , συγγραφείς , δημοσιογράφοι , άνθρωποι του Πολιτισμού, σκηνοθέτες κ.α.

Ο Γιώργος Τσούκαλης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών για την τιμητική διάκριση!..




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια