Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ένωση Αθηνών στο ΑΤ Ζωγράφου

Ανακοίνωση τής Ένωσης Αθηνών:  Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών επισκέφτηκε χθες 17-12-2019 το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας
Ζωγράφου, ώστε να συνομιλήσει με τους συναδέλφους – μέλη της και να τους δηλώσει την αμέριστη συμπαράστασή της. Εκφράζουμε την έντονη αγωνία μας και ανησυχία των χιλιάδων μελών μας και υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας ώστε να αποκαλυφθούν, το ταχύτερο δυνατόν, οι αδίστακτοι εγκληματίες του άνανδρου παρ’ ολίγον τρομοκρατικού χτυπήματος στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου.
   Λυπούμαστε βαθύτατα διότι ως Ένωση, παρά το γεγονός ότι έχουμε υποβάλλει σημαντικές προτάσεις που αποδεικνύουν εμπεριστατωμένα την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας, εντούτοις δεν έχουμε καταφέρει να πείσουμε την επίσημη Πολιτεία ώστε να θωρακίσει τους συναδέλφους μας από κάθε λογής  επίθεση εναντίον τους.
    Η Ελληνική Αστυνομία για να εκπληρώσει την αποστολή της, πρέπει επειγόντως να οργανωθεί, μακριά από τα πρότυπα του παρελθόντος, σεβόμενη τα  δικαιώματα των πολιτών και προφανώς προστατεύοντας τους  χιλιάδες αστυνομικούς που χυδαία, ακόμα και εκλεγμένοι βουλευτές του κοινοβουλίου , αποκαλούν ως «μπάτσους». Όταν λοιπόν η «αόρατη κάννη» των δολοφόνων μας σημαδεύει, είναι εγκληματικό λάθος να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε ή να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί.
        Θερμά συγχαρητήρια στον Διοικητή του Τ.Α. Ζωγράφου, αλλά και στους συναδέλφους τόσο του Τμήματος Ασφαλείας, όσο και του Αστυνομικού Τμήματος, που με αυταπάρνηση απέτρεψαν μια ενδεχομένως δολοφονική επίθεση εναντίον του κτιρίου του Α.Τ. Ζωγράφου, αλλά και της γύρω κατοικημένης περιοχής.
       Διατυμπανίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις  ότι οι συγκεκριμένες Υπηρεσίες έχουν αποδυναμωθεί πλήρως τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν και μετά βίας να διεκπεραιώνουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Με έκπληξη δε πληροφορηθήκαμε ότι ακόμα και αστυνομικοί οι οποίοι τοποθετηθήκαν στο Α.Τ. Ζωγράφου με τις τελευταίες τακτικές μεταθέσεις του καλοκαιριού, προσφάτως αποσπάστηκαν σε άλλες Υπηρεσίες.
     Άμεση λοιπόν, επιβάλλεται να είναι η ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών με νεοεξερχόμενους που σε λίγες εβδομάδες θα τοποθετηθούν, αφού είναι αδιανόητο πυκνοκατοικημένες περιοχές να αστυνομεύονται από Α.Τ. τα οποία λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο, έχοντας αφεθεί στο έλεος του Θεού!! Ενίσχυση βεβαίως επιβάλλεται να υπάρξει και στα Τμήματα Ασφαλείας που υπάγονται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.
     Απαιτούμε από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να εγκύψουν πάνω στα Αστυνομικά Τμήματα και στα Τμήματα Ασφαλείας , επιδεικνύοντας άμεσα τα απαραίτητα αντανακλαστικά και ενέργειες που θα εξασφαλίσουν σε όλους τους πολίτες, την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους και στους συναδέλφους μας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας οι οποίες επιβάλλεται να συνοδεύονται από σαφές νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα τους προστατεύει από τους παντοειδείς κινδύνους.

Ειδάλλως απλώς ματαιοπονούμε …


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια