Μπρόκολο: Οι πέντε ευεργετικές του ιδιότητες που το καθιστούν σούπερ τροφή για τον οργανισμό μας


Το μπρόκολο δεν κατατάσσεται και στα πιο αγαπημένα λαχανικά, αλλά πρόκειται για μια υπερτροφή.

Νεότερες επιστημονικές μελέτες από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι απέδειξαν ότι μεταξύ άλλων δρα ενάντια στον καρκίνο, θεραπεύει τις στομαχικές διαταραχές, αποτοξινώνει τον οργανισμό και βελτιώνει την επιδερμίδα.

Ασπίδα ενάντια στον καρκίνο

Το μπρόκολο περιέχει ινδόλες και ισοθειοκυανάτες, οι οποίες αυξάνουν τη δραστηριότητα μιας ομάδας ενζύμων που καταστρέφουν τους καρκινικούς παράγοντες. Ακόμη, το σελήνιο και άλλα θρεπτικά συστατικά που περιέχει, όπως η βιταμίνη Α, εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινογενών κυττάρων στο σώμα.

Σύμμαχος στην αποτοξίνωση του οργανισμού

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C μπορεί να αποτοξινώνει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες και τις τοξίνες.

Θεραπεύει τις στομαχικές διαταραχές

Το μπρόκολο αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις στομαχικές διαταραχές λόγω της περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες.

Λαμπερή επιδερμίδα

Η βιταμίνη Ε στο μπρόκολο ανανεώνει τους ιστούς της επιδερμίδας χαρίζοντας λαμπερή επιδερμίδα.

Δυναμώνει τα οστά

Τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι εγκυμονούσες ή οι θηλάζουσες μητέρες που χρειάζονται περισσότερο ασβέστιο, μπορούν να γεμίσουν τις αποθήκες του οργανισμού τους καταναλώνοντας μπρόκολο, καθώς περιέχει υψηλές ποσότητες ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο.

Πόσο μπρόκολο χρειαζόμαστε

Για να έχετε τα παραπάνω οφέλη, φροντίστε να το καταναλώνετε γύρω στις 3-4 φορές την εβδομάδα, δοκιμάζοντάς το σε διάφορες παραλλαγές.


Πηγή: healthreport.gr