Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αξιωματικών Αθηνών: Αποφασίστε τι αστυνομία θέλετε;


Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης
Για μία ακόμα φορά η Ελληνική Αστυνομία έγινε το επίκεντρο  πολιτικών  αντιπαραθέσεων  σχετικά με την επιχειρησιακή της δράση, κυρίως, αυτής που αφορά στις πορείες διαδηλωτών που εκφεύγουν της νομιμότητας με βίαιες ενέργειες και συμπεριφορές όπως είναι η ρίψη μολότοφ, φθορών ξένης περιουσίας κ.λπ.              Δυστυχώς ανέκαθεν  η Ελληνική Αστυνομία ήταν το μέσο εκτόνωσης και αντιπαράθεσης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων της χώρας μας.

     Η ίδια Αστυνομία,  για την Κυβέρνηση είναι δημοκρατική, σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών και επιχειρεί σύμφωνα με τους ισχύοντες Νόμους και το Σύνταγμα, ενώ για την αντιπολίτευση είναι αντιδημοκρατική με φασίζουσες συμπεριφορές και επιχειρεί με καταστρατήγηση των Νόμων και του Συντάγματος. Φυσικά όταν προκύψει εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία έχουμε την εναλλαγή και των απόψεων τους για την Αστυνομία.

       Αν υπάρξουν επεισόδια σε μία πορεία ή σε μία επέτειο τότε ακολουθούν επικρίσεις και απόψεις για τη διάλυση της Αστυνομίας που δεν την αφήνουν να δράσει, να πράξει τα αυτονόητα και που δεν κάνει συλλήψεις.

     Αν όμως έχουμε μία σχετική ήρεμη πορεία και πραγματοποιηθούν μερικές συλλήψεις και προσαγωγές τότε ακούμε ότι η Αστυνομία έδρασε με βίαιο τρόπο ενάντια των συλληφθέντων και των  διαδηλωτών και χωρίς σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Άπαντες όμως ξεχνούν ότι οι αστυνομικοί που δρουν καθημερινά και μετέχουν στα μέτρα ασφαλείας και τάξης είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι. Οι αστυνομικοί δεν είναι οι χαμαιλέοντες που προσαρμόζονται κατά το δοκούν και τις ορέξεις κανενός.

     Η Αστυνομία δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό παρά μόνο στους πολίτες της χώρας μας. Τον πολίτη υπηρετούμε και πασχίζουμε για να του παράξουμε την ασφάλεια που επιδιώκει και δικαιούται.

    Περιμένουμε άπαντες  να αγανακτούν με τις βίαιες και επικίνδυνες  συμπεριφορές που στρέφονται ενάντια στη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών. Ακόμα περιμένουμε τη ψήφιση ως ιδιώνυμο έγκλημα την επίθεση εις βάρος των αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

      Περιμένουμε στον «μπαχαλάκια με το προσωπείο του ειρηνικού διαδηλωτή» να μη δίνεται κάλυψη για τις παράνομες - κακουργηματικές ενέργειες του. Δεν μπορεί από θύτης να μετατρέπεται σε θύμα και να ξεχνάμε τις ολέθριες συνέπειες που έχουν υποστεί οι συμπολίτες μας.

        Ως αστυνομικοί δεν επιζητούμε το αλάθητο των πράξεων μας, άλλωστε έχουμε σε ισχύ το πιο αυστηρό πειθαρχικό δίκαιο και μία αξιόπιστη Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων που διερευνά οποιαδήποτε παρέκκλιση των αστυνομικών από τους κανονισμούς του Σώματος.

        Ο Αρχηγός μας ως φυσικός μας ηγέτης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν αποδέχεται καμία παρεκτροπή ή συγκάληψη από κανέναν και για το λόγο αυτό διέταξε άμεσα τη διερεύνηση των τελευταίων καταγγελιών εις βάρος των αστυνομικών.

     Καλούμε τους πάντες , ιδίως τους πολιτικούς και τα κόμματα να μας πουν τι Αστυνομία θέλουν χωρίς περιστροφές και μισόλογα. Τις απόψεις και τις θέσεις τους θα τις θυμόμαστε γιατί ευτυχώς δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και δεν ξεχάσαμε τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν.

        Ο                                   Ο

Πρόεδρος                    Γ.Γραμματέας

Βασίλειος                   Κανέλλος

ΒΡΑΝΤΖΑΣ.                 ΝΙΚΟΛΑΟΥ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια