Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να γυμναστείτε, σύμφωνα με την επιστήμη;


Αναρωτιόσασταν ποια είναι η καλύτερη ώρα για να γυμναστείτε;

Η επιστήμη δίνει την απάντηση! Η καλύτερη ώρα είναι στις 6 το απόγευμα.

Η έρευνα

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Νότιου Μισισίπι ζήτησαν από νεαρούς αθλητές να κάνουν προπόνηση με βάρη σε διάφορες ώρες της ημέρας και μέτρησαν τα αποτελέσματά τους. Αν και όλοι οι συμμετέχοντες σημείωσαν παρόμοια πρόοδο στη δύναμή τους, εκείνοι που γυμνάζονταν στις 6 το απόγευμα, απέκτησαν μεγαλύτερη μυϊκή μάζα, συγκριτικά με αυτούς που γυμνάζονταν πρωινές ώρες. Επιπλέον, οι «απογευματινοί» αθλητές παρέμειναν ελαφρώς πιο λεπτοί συγκριτικά με τους υπόλοιπους μέχρι την ολοκλήρωση του πειράματος.

Τα ευρήματα συμφωνούν με τη βιολογία, αφού ο μεταβολισμός τείνει να μειώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και η απογευματινή γυμναστική τον τονώνει, επιτρέποντάς σας να καίτε περισσότερες θερμίδες στη συνέχεια.

Επίσης, σχετικές έρευνες υποστηρίζουν ότι οι απογευματινές προπονήσεις ενδυνάμωσης είναι αποτελεσματικές όσον αφορά στη διαχείριση του στρες και τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, δύο παράγοντες που συνδέονται άμεσα με την απώλεια κιλών.

Τι πρέπει να έχετε κατά νου…

Σε κάθε περίπτωση, η γυμναστική αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να κάψετε θερμίδες και να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα, ανεξαρτήτως ώρας. Επομένως, αν στις 6 το απόγευμα δεν έχετε τη δυνατότητα να γυμναστείτε, μην ανησυχείτε: οποιαδήποτε ώρα είναι σωστή, αρκεί να εξυπηρετεί εσάς.


Πηγή: vita.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια