Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΟΔΥ: Στη ΜΕΘ τρεις άνθρωποι από γρίπη



Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται τρεις άνθρωποι εξαιτίας της εποχικής γρίπης.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του ιού της γρίπης, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση καταγραφής των κρουσμάτων γρίπης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Παρά το γεγονός ότι οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή παραμένουν, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, τρεις ανεμβολίαστοι κατά του ιού της γρίπης άνθρωποι, χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), εξαιτίας της γρίπης τύπου Α.

Όπως αναφέρουν οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΔΥ,  «και οι τρεις ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, για την οποία συστήνεται εμβολιασμός, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας».

Όσον αφορά στα συνολικά κρούσματα γρίπης που ταυτοποιήθηκαν κατά την εβδομάδα από 2 έως 8 Δεκεμβρίου για πρώτη φορά φέτος στα δύο Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης (Τμήμα Ιολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, και Β' Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.), ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα εξής:
  • Ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 50 κλινικά δείγματα από όλα τα νοσοκομεία
  • Τρία (6%) εξ΄ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης τύπου Α
  • Από τα τρία στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκε το ένα και ανήκε στον υπότυπο Α (Η1Ν1)
  • Το ίδιο χρονικό διάστημα δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη

Δείτε τον σχετικό πίνακα:


Παρ' όλα αυτά, ο ΕΟΔΥ τονίζει ότι «η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα», ενώ τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.


Πηγή: iatropedia.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια