Τέσσερα γιαγιαδίστικα κόλπα που έχουν σίγουρη επιτυχία!


Πολλά από όσα μας έλεγαν οι γιαγιάδες, αλλά και οι μαμάδες μας έχουμε διαπιστώσει ότι επιβεβαιώνονται.

Έτσι, συχνά-πυκνά ανατρέχουμε στις δικές τους τακτικές στην κουζίνα, που παραμένουν αλάνθαστες και αναλλοίωτες στον χρόνο.

Δείτε παρακάτω μερικές γιαγιαδίστικες συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια:

Είναι φρέσκο το αβγό;

Αν δεν είστε βέβαιοι για το πόσο φρέσκα είναι τα αβγά που έχετε στο ψυγείο σας, γεμίστε ένα ποτήρι νερό και βυθίστε τα. Τα φρέσκα βουλιάζουν, ενώ τα παλιά επιπλέουν.

Αξιοποιήστε σωστά τα λεμόνια

Αν χρειάζεστε μόνο μερικές σταγόνες χυμού λεμονιού για το φαγητό σας, αποφύγετε να κόβετε το λεμόνι σας στη μέση, καθώς έτσι στεγνώνει γρήγορα. Προτιμήστε να το τρυπήσετε με ένα μεταλλικό σουβλάκι και να πάρετε την ποσότητα που επιθυμείτε.

Κρατήστε τα σκουλήκια μακριά από τις τροφές

Με ένα φύλλο δάφνης στο δοχείο με το αλεύρι, τα ζυμαρικά ή το ρύζι θα καταφέρετε να γλιτώσετε από αυτόν τον μπελά.

Μην κλαίτε πάνω από το... καμένο γάλα

Αν ζεσταίνοντας το γάλα σας στο μάτι, «αρπάξει» λίγο, προσθέστε του λίγο αλάτι, το οποίο θα πάρει την περίεργη μυρωδιά και γεύση.


Πηγή: clickatlife.gr