Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πόσους αντιστράτηγους και υποστράτηγους έχει η Πυροσβεστική; Διαιωνίζεται η οσμή των "παραφερνάλιων" κουμπάρων

Σα να μην πέρασε μία ημέρα. Ήταν 12 Νοέμβρη του 2018 όταν στο bloko.gr γράφαμε για "διευθυντή του κ. αρχηγού, πύραρχος μέχρι πρότινος στο βαθμό, δικαιώθηκε με διαδικασίες φαστ τρακ για
το γεγονός ότι παραλείφθηκε στις κρίσεις του 2017 και προήχθη σε ταξίαρχο. Λίγη ώρα αργότερα, με δεδομένο ότι μεσολάβησαν νέες κρίσεις, οπότε κατά το σκεπτικό θα ήταν στη λίστα των υπό αξιολόγηση επί μία ώρα ομοιόβαθμων του, πήρε με δόξα και τιμή και το βαθμό του υποστράτηγου, σε μία άνευ προηγουμένου υπερπήδηση βαθμών και ιεραρχίας. Ακόμη και η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα άλμα επί κοντό, Κατερίνα Στεφανίδη, θα ζήλευε τέτοιες επιδόσεις σχολιάζουν φλεγματικά στελέχη του σώματος".

Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 17 Οκτωβρίου, με επιστολή στο bloko.gr αναγνώστης, μυημένος στις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν, αφήνοντας αιχμές για παραδικαστικές συμπαιγνίες, σημείωνε μεταξύ άλλων: "σχετικά με  προαγωγές  Αξιωματικών  που πιθανότατα έγιναν με μη νόμιμο τρόπο .Αυτές αφορούν τον πρώην Διευθυντή του Αρχηγού Ματθαιόπουλου και της κλίκας  του που είναι και ομάδα «Κουμπάρων» δηλαδή  ο Προσωπάρχης  ου ΠΣ  «....» κουμπάρος του Αρχηγού και ο κουμπάρος του Κουμπάρου  που έγιναν  Αρχιπύραρχοι με ένα Προεδρικό Διάταγμα μόνο δικό τους σε δήθεν εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων του ΣΤ τμήματος του ΔΕΑ" .

Ολοσδιόλου τυχαία και παραμονές των κρίσεων, την περασμένη Παρασκευή έγιναν νέες επανακρίσεις με τους 4 μονίμως εκλεκτούς να δικαιώνονται εκ νέου πάνω στις δικαιώσεις, με νέες δικαστικές αποφάσεις, προαγόμενοι ο ένας σε αντιστράτηγο και οι υπόλοιποι σε υποστράτηγους. 

Το ερώτημα ως εκ τούτου είναι πόσους αντιστράτηγους και υποστράτηγους έχει η πυροσβεστική. Ων ουκ έστι αριθμός είναι η απάντηση.



του Γιώργου Καραϊβάζ 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια