Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα για την αστυνομική καταστολή


Διαβάστε την ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι συνεχείς επιθέσεις και επιδείξεις αυθαιρεσίας, ιδιαίτερα από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, σε βάρος νέων και εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, αλλά και ανυποψίαστων πολιτών που βρίσκονται μέσα στα σπίτια τους, καταδεικνύουν την κατρακύλα στην οποία οδηγεί τη χώρα μας η κυβέρνηση της ΝΔ που κυβερνά και νομοθετεί αντιλαϊκούς νόμους, αυξάνοντας τη χρήση του αυταρχισμού και της καταστολής.

Παράλληλα, οι επιθέσεις αυτές ξεγυμνώνουν την όποια επίφαση αστυνομικής δεοντολογίας για την τακτική και τις πρακτικές της Ελληνικής Αστυνομίας και την καθιστούν για μια ακόμη φορά υπόλογη έναντι στο λαό. Όλοι εμείς, οι απόστρατοι αστυνομικοί, που ως συνδικαλιστές αγωνιστήκαμε δεκαετίες να σπάσουμε τους φραγμούς με το λαό, ύστερα από το άγος της χούντας, παρακολουθούμε με λύπη και σκεπτικισμό, όλη αυτή τη βαρβαρότητα της αστυνομίας.

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα ότι η κατάσταση αυτή είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής του ‘‘νόμου και της τάξης’’ που στοχεύει στην τρομοκράτηση του λαού, για να επιβληθούν οι αντιλαϊκές της πολιτικές που εξυπηρετούν αποκλειστικά την πλουτοκρατία και οδηγούν στην παραπέρα φτωχοποίηση και την αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων, των αποστράτων.

Όμως, δεν μπορούμε να μην επισημαίνουμε και τις ευθύνες της αστυνομίας ακόμη και των ίδιων των αστυνομικών. Παρατηρούμε ότι η ασκούμενη πολιτική φουσκώνει τα μυαλά και τα πανιά των δυνάμεων καταστολής και ενισχύει όλους τους ακροδεξιούς και φασιστικούς θύλακες της αστυνομίας. Οι θύλακες αυτοί, με την εφαρμογή του δόγματος ‘’νόμος και τάξη’’, θεωρούν ότι τους λύθηκαν τα χέρια για να επιβάλλουν την πιο άγρια καταστολή ενάντια στον ‘’εχθρό λαό’’. Δυστυχώς, οι αστυνομικές ενώσεις, αντί να αντιδράσουν στην ένταση του αυταρχισμού, που θίγει και τα δικαιώματα των αστυνομικών, πρωτοστατούν στην υπόθαλψη και τη συγκάλυψη της αστυνομικής βίας.

Ευθύνες σήμερα, έχουν και όσοι αστυνομικοί δεν υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας γι’ αυτή την κατάσταση. Η σιωπή τους εκλαμβάνεται από την κυβέρνηση ως συναίνεση στον αντιδημοκρατικό κατήφορο. Δεν είναι τυφλά και βουβά όργανα καταστολής, χωρίς δικαίωμα γνώμης και λόγου. Τους καλούμε, ιδιαίτερα όσους προέρχονται από φτωχές αγροτικές και λαϊκές οικογένειες, να διαχωρίσουν τη θέση τους από την κυβέρνηση που επιβάλλει τις αντιλαϊκές πολιτικές της με την αστυνομική βία και καταστολή και τους φέρνει σε σύγκρουση με το λαό. Να μην ταυτίζονται με τον αποκρουστικό μηχανισμό που υπηρετούν και να μην σηκώνουν τα γκλομπς και ρίχνουν τα δακρυγόνα ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό και να καταδικάσουν στην πράξη αυτή την κατάσταση.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ καταδικάζει κατηγορηματικά την κλιμακούμενη καταστολή της αστυνομίας ενάντια στο λαό. Αποστολή της αστυνομίας πρέπει να είναι αποκλειστικά η δίωξη του εγκλήματος!

Ο λαός έχει και τη δύναμη και την εμπειρία να αντιμετωπίσει την κλιμακούμενη καταστολή. Με τους οργανωμένους, μαζικούς αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του και τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, θα δώσει τη δική του απάντηση. Αυτό πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό από όλους όσους θέλουν να έχουν την αστυνομία απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

Όχι στην καταστολή! Αγώνες μαζί με το λαό!

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια