Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κέρδισε το "στοίχημα" η ΕΛΑΣ - Μεμονωμένες επιθέσεις χωρίς καταστροφές

Χωρίς γενικευμένες επιθέσεις και καταστροφές σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια πέρασε η 6η Δεκέμβρη, ένα από τα μεγάλα "στοιχήματα" της ΕΛ.ΑΣ, ίσως μεγαλύτερο και από εκείνο της 17ης
Νοεμβρίου. Εδώ και αρκετές ημέρες οι πληροφορίες, που έφθαναν στους επιτελείς αξιωματικούς έκαναν λόγο για ομάδες κουκουλοφόρων, που επιθυμούσαν να προκαλέσουν επεισόδια μεγάλης έκτασης.
Οι πληροφορίες αυτές φάνηκε να επιβεβαιώνονται στην πρωινή πορεία, όταν είδαν τους αντιεξουσιαστές να σπάνε μάρμαρα, να κουβαλούν πυροσβεστήρες και να ετοιμάζονται για μάχη. 
Το μπλοκ τους όμως αποκόπηκε από τυος μαθητές - φοιτητές και πλαισιώθηκε από διμοιρίες, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να κάνουν πράξη, όσα σχεδίαζαν.
Η βραδυνή πορεία, εξελίχθηκε χωρίς επεισόδια. Η κατάσταση στα Εξάρχεια δεν ξέφυγε, λένε στην ΕΛ.ΑΣ, με τις επιθέσεις να ήταν μεμονωμένες, και τονίζουν ότι δεν έγιναν καταστροφές στην πόλη.
Όσο για τις νέες καταγγελίες για υπέρμετρη χρήση βίας από τους αστυνομικούς, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ απαντούν ότι ο καθένας το βλέπει από τη δική του οπτική γωνία και αρνούνται ότι οι άνδρες των ΜΑΤ ήταν βίαιοι.

Μανώλης Ασαριώτης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια