Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Είχε προσχεδιάσει τον βιασμό μέσα στην κλινική

Ένα ολόκληρο σχέδιο φαίνεται πως είχε καταστρώσει ένας 44χρονος από χωριό του δήμου Μαλεβυζίου, τρόφιμος στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, ο οποίος φέρεται να βίασε (παρά
φύση συνουσία) μία 18χρονη, επίσης τρόφιμο της κλινικής.
Ο κατηγορούμενος, όπως προκύπτει από τη δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ζήτησε από τον συγκάτοικό του στο δωμάτιο του νοσοκομείου να πει εάν ερωτηθεί πως είδε την 18χρονη να βγαίνει χαμογελαστή από το δωμάτιο τους!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε από την 18χρονη, προχθές στις 9 το πρωί ο 44χρονος την κάλεσε στο δωμάτιό του  στη βραχεία νοσηλεία όπου διαμένει. Εκείνη, όπως είπε στους αστυνομικούς, τον ακολούθησε αρχικά με τη θέλησή της, χωρίς να έχει υποψιαστεί της προθέσεις του.
Στην κατάθεσή της η 18χρονη αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες ότι, όταν έφτασαν στο δωμάτιό του, ο 44χρονος έκλεισε την πόρτα και άρχισε να τη φυλάει στο στόμα.
Η κοπέλα ένιωθε άβολα και αντέδρασε έντονα, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά της, προσπαθώντας να τον απωθήσει. Η ίδια κατήγγειλε ότι ήθελε να βάλει τις φωνές, αλλά δεν το έκανε γιατί φοβήθηκε μην τη χτυπήσει ο 44χρονος κι έτσι δεν φώναξε για να ζητήσει βοήθεια.
Η 18χρονη σύμφωνα με την περιγραφή που έκανε, ο κατηγορούμενος την τράβηξε με τη βία από το χέρι και την οδήγησε στην τουαλέτα του δωματίου, όπου την εξανάγκασε «σε ανοχή γενετήσιας πράξης (παρά φύση συνουσία)».
Έλειπε ο συγκάτοικός του
Από την προανάκριση που διενήργησε η Ασφάλεια προέκυψε ότι ο 44χρονος για να υλοποιήσει, όπως καταγγέλλεται, το σχέδιό του, εκμεταλλεύτηκε διάφορα γεγονότα.
Συγκεκριμένα, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο συγκάτοικός του δεν βρισκόταν στο δωμάτιο, καθώς απουσίαζε από την κλινική για λίγες ώρες, μετά από άδεια που είχε ζητήσει και είχε πάρει από τους θεράποντες γιατρούς του.
Ο συγκεκριμένος ασθενής όταν ρωτήθηκε από αστυνομικούς είπε ότι τον προσέγγισε ο κατηγορούμενος και του ζήτησε εάν ερωτηθεί να πει ότι είδε την 18χρονη να βγαίνει από το δωμάτιο… χαρούμενη! Αστυνομικοί εκτιμούν ότι το ζήτησε αυτό από τον συγκάτοικό του για να στηρίξει μετέπειτα τον ισχυρισμό του ότι η 18χρονη  προχώρησε σε συνουσία μαζί του με τη θέλησή της.
Η 18χρονη αμέσως μετά τα όσα καταγγέλθηκαν επέστρεψε στο δωμάτιό της, όπου την βρήκε ο θεράπων ιατρός της σε κατάσταση έντονης δυσφορίας, αγχώδους διάθεσης, ενώ έκλαιγε διαρκώς. Στο γιατρό της εξιστόρησε τα όσα είχαν προηγηθεί.
Ο 44χρονος πάντως εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς της ασφάλειας αποδέχθηκε ότι οδήγησε την 18χρονη στο δωμάτιό του με σκοπό να συνευρεθεί μαζί της, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε ότι ενήργησε παρά φύση συνουσία μαζί της, σεβόμενος κατά τους ισχυρισμούς του τη μη συναίνεση της 18χρονης. Για την υπόθεση παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση της παθούσας.
Ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ
Προκαλεί πάντως ερωτήματα – εάν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της 18χρονης-  το πώς έγινε βιασμός στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου, όπου υπάρχουν γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό, άλλοι ασθενείς ή και επισκέπτες.
Ο διευθυντής της Κλινικής κ. Βγόντζας δήλωσε ότι αμφισβητεί το ενδεχόμενο του βιασμού και είπε πως υπήρξε ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.
Η  Διοίκηση πάντως του νοσοκομείου σε ανακοίνωσή της για το θέμα αναφέρει ότι εξετάζει προσεκτικά το θέμα και έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες διερεύνησης της καταγγελίας.


 Θάνος Περβολαράκης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια