Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Πού το πάνε; (Αναφορικά με τα επεισόδια στο Κουκάκι)


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Μεγάλος σάλος έχει προκληθεί μετά την τελευταία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι, με σκοπό την εκκένωση καταλήψεων που βρίσκονταν σε εξέλιξη. Οι καταγγελίες που ήρθαν στο φως αναφορικά με αστυνομική αυθαιρεσία, απασχόλησαν ιδιαίτερα την κοινή γνώμη γι’ άλλη μια φορά μέσα σε λίγο καιρό, προκαλώντας μάλιστα τρόμο κι ανησυχία. Η εκτεταμένη χρήση βίας, η καταγγελλόμενη είσοδος της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς εμφανή παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία και η χρήση πλαστικών σφαιριδίων προβληματίζουν έντονα για το τι μέλλει γενέσθαι, και προμηνύουν την αναβίωση σκοτεινών εποχών.

 

Η επιλογή ενεργοποίησης της ΕΚΑΜ -της επίλεκτης αστυνομικής Υπηρεσίας που επιλαμβάνεται σε εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις- για την εκκένωση της κατάληψης, ως κλιμάκωση της καταστολής, εγείρει εξίσου μεγάλο προβληματισμό.

 

Στο κρεσέντο της υπέρμετρης κι αναίτιας βίας των τελευταίων μηνών από την κυβέρνηση έρχεται να προστεθεί και η επιχείρηση στο Κουκάκι. Η γενίκευση της αστυνομικής -κι άρα κρατικής- παρουσίας σε ευαίσθητα μέρη (π.χ. οικίες πολιτών, πανεπιστήμια), αλλά και η «ισχυρή πολιτική βούληση» που μας βάζει να προστατεύουμε χυδαίες διαδικασίες (π.χ. πλειστηριασμοί), πρέπει να καταγγελθεί πρώτα απ’ όλα από εμάς τους ίδιους.

 

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να λησμονήσουμε από πού προερχόμαστε και πού ανήκουμε. Πρέπει να σταθούμε σύμμαχοι στους υπόλοιπους εργαζομένους, που έχουν νιώσει στο πετσί τους την κατακρεούργηση των αναγκών και των δικαιωμάτων τους, εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών των περασμένων ετών. Να μην δεχτούμε να γίνει «κανονικότητα» η φύση των βάρβαρων κι άδικων αυτών κυβερνητικών πολιτικών, που οι πολίτες πρέπει να τις υπομένουν και σε περίπτωση που αντιδράσουν, να έρθουν αντιμέτωποι με τα χημικά, το ξύλο, τα ξεβρακώματα, και τώρα την πιο “αναβαθμισμένη”, την πιο σκληρή καταστολή, με την ενεργοποίηση της Ε.Κ.Α.Μ. και τη χρησιμοποίηση πλαστικών σφαιριδίων.

 

Ας σκεφτούμε όλοι πότε και πού χρησιμοποιήθηκαν πλαστικές σφαίρες στο εξωτερικό. Μόνο απέναντι σε εργαζομένους, στα εργοτάξια και στις διαδηλώσεις, σε βιοπαλαιστές. Θυμόμαστε τη Γαλλία και τη Χιλή, την Ισπανία και την Τουρκία. Μήπως λοιπόν και το Κουκάκι είναι μια πρόβα τζενεράλε για μια νέα πιο βίαιη και κατασταλτική πολιτική της Κυβέρνησης απέναντι στη κοινωνία.

 

Μην τολμήσουν να μας βάλουν να βάλλουμε κατά του αγωνιζόμενου για τα αυτονόητα λαού, ούτε με πλαστικά σφαιρίδια, ούτε με τίποτα.

 

Να καταργηθεί εδώ και τώρα ο εξοπλισμός με τα σφαιρίδια.

 

Η θέση μας είναι μαζί με το λαό κι όχι απέναντί του.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια