Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άμεση Δράση Ηρακλείου: Σαρωτικοί έλεγχοι και συλλήψεις από μηχανές και περιπολικά

Έχει και το όνομα και τη χάρη. Ο λόγος για την Άμεση Δράση Ηρακλείου. Από τη μία οι αστυνομικοί με τα περιπολικά και από την άλλη η Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης
(ΔΙ.ΑΣ), αποτελούν μία υπηρεσία με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό της.
Καθημερινά στο Ηράκλειο η παρουσία της είναι εμφανής. Πραγματοποιεί ελέγχους, καταδιώκει αν χρειαστεί ύποπτα άτομα και επεμβαίνει σε οποιοδήποτε περιστατικό χρειαστεί.
Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το EKRITI  για φέτος, η Άμεση Δράση στο Ηράκλειο αποχαιρετά το 2019 με πλούσιο έργο. Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς με περιπολικά αλλά και από εκείνους της Ομάδας ΔΙ/ΑΣ, έγιναν συνολικά 30.000 έλεγχοι, 450 συλλήψεις, 1.400 προσαγωγές ατόμων ενώ βεβαιώθηκαν 2.400 παραβάσεις για Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Η υπηρεσία αποτελείται από 65 αστυνομικούς και από τον Ιούνιο του 2017 οπότε και ιδρύθηκε μετά την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ, μέχρι και σήμερα, φαίνεται ότι από τα χέρια των αστυνομικών της, είναι δύσκολο να ξεφύγει κάποιος που έχει προβεί σε αξιόποινη πράξη.
Πολλές από τις συλλήψεις που έχει κάνει η Άμεση Δράση, έχουν αποτελέσει την αρχή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι πολλών και σοβαρών υποθέσεων τις οποίες στη συνέχεια διερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας. Οι αστυνομικοί της Α.Δ. όμως εκτός από τις κλοπές, τα ναρκωτικά και τα όσα άλλα καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά, έχουν δείξει αρκετές φορές και το κοινωνικό τους πρόσωπο.
Οι ίδιοι, στέλνουν το μήνυμα στους πολίτες της πόλης ότι η Αστυνομία είναι εδώ για να τους προστατεύει και πως δεν θα πρέπει στις μέρες μας να την αντιμετωπίζουν με φόβο. 
Σε δηλώσεις του στο ekriti Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου και Διοικητής της υπηρεσίας, Αστυνόμος Α' Γιώργος Πικράκης, ανέφερε ότι "η Άμεση Δράση που σαν υπηρεσία έκλεισε τα 60 χρόνια ζωής, ήταν και είναι η αιχμή του δόρατος για την εμφανή αστυνόμευση, πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος πάντα στο πλευρό του πολίτη άμεσα και αποτελεσματικά".



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια