Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ματώνουν τα ούλα σας; Πέντε φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης


Πολλοί από εμάς έχουμε διαπιστώσει κατά καιρούς ότι τα ούλα μας αιμορραγούν.

Η κύρια αιτία της αιμορραγίας των ούλων είναι η συσσώρευση πλάκας στη γραμμή των ούλων με συνέπεια να προκαλείται ουλίτιδα ή φλεγμονή των ούλων. Στην περίπτωση που δεν αφαιρείται έγκαιρα, τότε μπορεί να προκαλέσει αυξημένη αιμορραγία και μια πιο προηγμένη μορφή ασθένειας των ούλων και της κάτω γνάθου, γνωστής ως περιοδοντίτιδα.

Πριν φτάσετε, όμως, στην καρέκλα του οδοντιάτρου, μάθετε ποια είναι τα γιατροσόφια τα οποία προσφέρουν άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση.

Γαργάρες με αλατόνερο

Μια από τις απλούστερες και ευκολότερες συνταγές κατά της ουλίτιδας είναι οι γαργάρες με αλατόνερο. Διαλύστε σε χλιαρό νερό λίγο αλάτι και κάντε γαργάρες τρεις φορές τη μέρα.

Λάδι γαρύφαλλου

Το γαρυφαλλέλαιο είναι ένα πολύτιμο έλαιο το οποίο βοηθά σημαντικά στην υποχώρηση της φλεγμονής και περιορίζει αισθητά την αιμορραγία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλείψετε με λίγο λάδι τα ούλα σας.

Αλόη βέρα

Κάντε μασάζ στα ούλα σας με τριμμένη αλόη η οποία καταπραΰνει από τη φλεγμονή και αφήστε τη να δράσει για λίγα λεπτά πριν ξεπλύνετε το στόμα σας.

Συχνό βούρτσισμα

Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση και στη στοματική υγιεινή. Μην παραλείπετε να βουρτσίζετε δυο φορές τη μέρα τα δόντια σας κάνοντας τακτική χρήση οδοντικού νήματος.

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Βάλτε στο πιάτο σας τα ωμά φρούτα και λαχανικά τα οποία δεν περιέχουν μόνο θρεπτικά στοιχεία, αλλά ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος στα ούλα, μειώνοντας έτσι την πιθανή αιμορραγία τους.


Πηγή: healthreport.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια