Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε έρευνα σε κατάληψη μετά από επίθεση με καλάσνικοφ στα ΜΑΤ

Ήταν πριν από σχεδόν δύο χρόνια. Ιανουάριος του 2018. Είχε προηγηθεί η σύλληψη της Πόλας Ρούπα από την αντιτρομοκρατική και η επαναστατική αυτοάμυνα, όπως τα
πρόσφατα συλληφθέντα μέλη της πλέον κατηγορούνται, πως εξαπέλυσαν δολοφονική επίθεση κατά των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με χρονικό της ημέρας, η ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ έγινε στις 10 Ιανουαρίου λίγο μετά τις 6 π.μ. Ένας δράστης πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον των αστυνομικών από τη συμβολή των οδών Αραχώβης και Χαρ. Τρικούπη, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από τη διμοιρία. Δύο από τις σφαίρες διαπέρασαν το παρμπρίζ της κλούβας και η μία κατέληξε σε εφεδρικό κράνος αστυνομικού που ήταν κρεμασμένο στο εσωτερικό του οχήματος, ενώ η δεύτερη σε ένα από τα καθίσματα. Αμέσως μετά, ο δράστης έστρεψε το όπλο και πυροβόλησε μία φορά εναντίον του σκοπού της διμοιρίας, ο οποίος βρισκόταν κοντύτερα στην κλούβα, στη συμβολή των οδών Βαλτετσίου και Χαριλάου Τρικούπη. Η βολίδα πέρασε δίπλα του και καρφώθηκε στην τζαμαρία κάβας που βρίσκεται δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, θρυματίζοντάς την. Από τα θραύσματα της σφαίρας τραυματίστηκε στην κοιλιά και το πόδι ένας ειδικός φρουρός από την καταργημένη ομάδα ΔΕΛΤΑ, πατέρας –σύμφωνα με πληροφορίες– τριών παιδιών. Μιλώντας αργότερα στους αστυνομικούς, είπε ότι μόλις άκουσε τον ήχο του όπλου έσκυψε και έπεσε στο δάπεδο της κλούβας για να καλυφθεί. 

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς και διασταυρωμένες πηγές ενημέρωσης του bloko.gr, οι τότε επικεφαλής αντιτρομοκρατικής, ΓΑΔΑ και ασφάλειας, ζήτησαν κατεπείγουσα έρευνα σε κοντινή κατάληψη, από την οποία όπως ανέφεραν τα πληροφοριακά δελτία τους, αναχώρησε κι επέστρεψε ο τρομοκράτης. Πρόκειται για την ίδια κατάληψη που πρόσφατα εκκενώθηκε και η αντιτρομοκρατική τη συνέδεσε τρόπον τινά "ιδιοκτησιακά" με άτομο που αναζητείται.

Όλως περιέργως, η εντολή δεν δόθηκε ποτέ και ερωτηθείς από αξιωματικούς ο τότε υπουργός δημόσιας τάξης Νίκος Τόσκας, ο οποίος ήταν υπέρμαχος της επέμβασης- έρευνας, φέρεται ν' αποκάλυψε σε στενό κύκλο πως η επιχείρηση δεν πρόκειται να γίνει εξαιτίας υψηλής παρέμβασης από κυβερνητικό στέλεχος που βρισκόταν πολύ κοντά στο τότε πρωθυπουργό.

Και για να μην παρεξηγηθούμε. Δεν υπονοούμε κάλυψη και συγκάλυψη της τρομοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρέθεσε και παραθέτει διαπιστευτήρια διολίσθησης σε έναν αμιγώς πολιτικό σχηματισμό υποταγμένο και δουλεξούσιο στις μεγαλοαστικές επιταγές. Το πρόβλημα ήταν η ιδεοληπτική ανάγκη φαινομενικής- εικονικής απαγκίστρωσης από τα δεσμά που τον έδεσαν χειροπόδαρα ως κυβερνητικό υποχείριο όλων όσοι κατήγγειλε ... "διαπρύσια" από το απύλωτο στόμα του 3%. Εκτός κι αν συνέβαινε κάτι άλλο.


του Γιώργου Καραϊβάζ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια