Τραγωδία στα Καλύβια: Οι σόμπες για τις κότες «σκότωσαν» τους τέσσερις εργάτες

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία στα Καλύβια από την είδηση του θανάτου τεσσάρων Πακιστανών από αναθυμιάσεις σε πτηνοτροφική μονάδα. Οι λεπτομέρειες της τραγωδίας σοκάρουν. Οι τέσσερις εργάτες ηλικίας από 25 ως 40 ετών πλήρωσαν με τη ζωή τους την προσπάθειά τους να ζεσταθούν.
Όλα έγιναν την Τετάρτη το βράδυ… Οι εργάτες πακιστανικής καταγωγής, αφού είχαν τελειώσει την δουλειά τους πήγαν στα δωμάτιά του που είναι στην πτηνοτροφική μονάδα που βρίσκεται στους πρόποδες του Πάνειου όρους στα Καλύβια.
Οι κότες στην πτηνοτροφική ομάδα έχουν κάποιες ειδικές σόμπες με αέριο για να μένουν ζεστές ειδικά τώρα που είναι χειμώνας. Ωστόσο επειδή έγινε απολύμανση στους χώρους της μονάδας τα πτηνά απομακρύνθηκαν και οι τέσσερις εργάτες πήραν στα δωμάτιά τους τις συγκεκριμένες σόμπες για να ζεσταθούν. Τις άναψαν, έγινε η μοιραία διαρροή με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους από το αέριο.
Τους τέσσερις άνδρες τους αναζητούσαν από χθες οι συγγενείς τους και σήμερα το μεσημέρι δυστυχώς  αποκαλύφθηκε η τραγωδία όταν ένας άλλος εργάτης τους βρήκε νεκρούς.
Άμεσα κλήθηκε η αστυνομία στο σημείο, ενώ συγκλονισμένοι ήταν και οι συγγενείς τους που δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχε συμβεί. Μάλιστα οι συγγενείς ρωτούσαν τους αστυνομικούς αν υπάρχει ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας κάτι το οποίο έχει αποκλειστεί. Στην πτηνοτροφική μονάδα, άλλωστε έφτασε και ιατροδικαστής που εξέτασε τις τέσσερις σορούς.
Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Σαρωνικού, ο οποίος τόνισε: «Το συμβάν είναι στα παλιά πτηνοτροφία της Βοκτάς τα οποία έχουν πάρει επιχειρηματίες. Πληροφορηθήκαμε πως τέσσερις εργαζόμενοι από το Πακιστάν είναι νεκροί από αναθυμιάσεις στα πτηνοτροφία. Μάλλον δηλητηριάστηκαν από αναθυμιάσεις αερίου. Τους εντόπισε το πρωί ένας άλλος εργαζόμενος και ειδοποίησε την αστυνομία ότι υπάρχουν τέσσερις νεκροί. Κάτι πρέπει να έγινε με το αέριο… Δεν ήξεραν, έβγαινε το αέριο και δηλητηριάστηκαν. Αν ήταν όλοι εργαζόμενοι δεν το ξέρω, δεν έχω δει κάποιον από τη διεύθυνση του πτηνοτροφείου. Είναι λυπηρό αυτό που συνέβη».