Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ακαρνανία: Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για την εορταστική περίοδο

Τον έκτακτο επιχειρησιακό σχεδιασμό της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. «ξετύλιξε» μιλώντας στη «Σ» ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πετσίνης.


Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας, Ταξίαρχος, Παναγιώτης Πετσίνης
Ο κ. Πετσίνης ανέφερε:
Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας ευχόμαστε σε όλους τους πολίτες υγεία ευτυχία και ασφάλεια.
Και αυτές τις εορτές θα είμαστε δίπλα σας με περιπολίες όλο το 24ωρο, για να διασφαλίσουμε – όσο είναι εφικτό – την προστασία σας από τους επίδοξους κλέφτες, διαρρήκτες και ληστές.
Παράλληλα, στον επιχειρησιακό σχεδιασμό μας εντάσσεται η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, που δυστυχώς αυτές τις ημέρες αμαυρώνουν την εορταστική διάθεση και ατμόσφαιρα όλων.
Οι αστυνομικοί των ομάδων ΔΙ.ΑΣ., ΟΠΚΕ, Άμεσης Δράσης, των Υπηρεσιών Ασφάλειας, Τάξης και της Τροχαίας θα περιπολούν 24 ώρες το 24ωρο, σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία, που εμφανίζουν αυτές τις ημέρες αύξηση της μικροεγκληματικότητας (κλοπές κινητών, πορτοφολιών κ.α.) όπως είναι πλατείες, πεζόδρομοι και εμπορικοί δρόμοι.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί των Υπηρεσιών της Τροχαίας θα διενεργούν συστηματικούς και διαρκείς ελέγχους για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε επικίνδυνες παραβάσεις όπως οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, παραβίαση του ορίου ταχύτητας και οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Συμβουλές για πρόληψη κλοπών:
Φεύγοντας από το σπίτι μας για διακοπές:
  • Να βεβαιωθούμε ότι όλες οι πόρτες και όλα τα παράθυρα του σπιτιού μας είναι καλά ασφαλισμένα.
  • Να ενημερώσουμε για την απουσία μας µόνο τα πολύ φιλικά μας πρόσωπα.
  • Να μην κοινοποιούμε, στα social media, το που βρισκόμαστε σε πραγματικό χρόνο.
  • Να μην αφήνουμε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψουμε ή για πόσες μέρες θα απουσιάζουμε.
  • Να μην αφήνουμε τα γραμματοκιβώτια γεμάτα από έντυπα ή τις σκάλες του σπιτιού μας γεμάτες με διαφημιστικά φυλλάδια ή περιοδικά καθότι είναι “κράχτες” που υποδηλώνουν της απουσίας μας.
  • Είναι καλύτερα το σπίτι μας ή το διαμέρισμά μας να µην δείχνει “εντελώς κλειστό”, μπορούμε να αφήσουμε ένα φως ή την τηλεόραση ανοικτή ώστε να μην υποδηλώνεται η απουσία μας.
  • Η τοποθέτηση ενός φωτοκύτταρου αυτόματου φωτισμού είναι πιθανόν μια καλή αποτρεπτική λύση.
  • Να ενεργοποιούμε πάντα, εάν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.
  • Να μην αφήνουμε ποτέ μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας μέσα στο σπίτι.
Στο ταξίδι μας:
  • Να μην αφήνουμε ποτέ εκτεθειμένη τη τσάντα μας, το πορτοφόλι μας, ή τα προσωπικά μας αντικείμενα όπως γυαλιά ηλίου, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρισκόμαστε.
  • Να μην αφήνουμε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές μας, παρά μόνον όταν μπορούμε να τις ασφαλίσουμε σε κάποιο χώρο υποδοχής.
  • Σε περίπτωση που μετακινηθούμε με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να μην έχουμε μαζί μας μεγάλα χρηματικά ποσά.
  • Να πραγματοποιούμε τις συναλλαγές μας στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ), με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα.
  • Στην περίπτωση που χρησιμοποιούμε δικό μας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), να μην αφήνουμε πολύτιμα αντικείμενα σ’ αυτό ή να τα τοποθετούμε σε μη ορατό σημείο (για παράδειγμα στο πορτμπαγκάζ ή κάτω από τη σέλα).
  • Να μην αφήνουμε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου μας πάνω στη μίζα, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψουμε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
  • Να φροντίζουμε πάντοτε να παρκάρουμε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάμε να ενεργοποιούμε το σύστημα συναγερμού του οχήματος μας.
  • Να βαδίζουμε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και να κρατούμε την τσάντα μας πάντοτε κλειστή και προς την πλευρά του τοίχου.
Να θυμόμαστε πάντα:
Ότι εάν χάσουμε κάτι ή εάν μας κλέψουν οτιδήποτε ή εάν ο χώρος που διαμένουμε είναι παραβιασμένος, να μην διστάσουμε να ενημερώσουμε αμέσως την Ελληνική Αστυνομία στον τηλεφωνικό αριθμό (100) ή να επικοινωνήσουμε με το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής μας.
Καλές εορτές σε όλους!!!».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, τις προηγούμενες ημέρες, όπως διαβάσατε στη «Σ» σημειώθηκαν περιστατικά διαρρήξεων στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί διενεργούν συνεχείς προσαγωγές υπόπτων ατόμων, ώστε να αποφευχθούν νέα περιστατικά.
Ακολουθεί συνέντευξη στον “ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8” και την εκπομπή “10 ΜΕ… ΤΟΝΟ”
με τον δημοσιογράφο Νίκο Αγγελόπουλο, του Εκπροσώπου Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμου Β’, Ιγνάτιου Τριανταφύλλου.
Νίκος Αγγελόπουλος – Εφημερίδα “Συνείδηση”


πηγή: sinidisi.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια