Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιου τις εντολές θα υπακούν οι αστυνομικοί κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Οικονόμου

Το έναυσμα για για την αμφισημία αντλείται από τις 7 Νοεμβρίου όταν εκδηλώθηκε νυχτερινή επίθεση κουκουλοφόρων κατά αστυνομικών διμοιρίας των ΜΑΤ στην 
Χαριλάου Τρικούπη.

Γνώριμο το σκηνικό, πλην όμως πρωτόγνωρες σε πολιτικό επίπεδο διακυβέρνησης οι εξελίξεις. Ανθρωποκυνηγητό, προσαγωγές και η κατάληξη έξω από καφενείο των Εξαρχείων που ήταν κλειδωμένα περίπου 30 άτομα. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ απείλησαν ότι θα προσάγουν όσους ήταν μέσα σε αυτό, παρότι δεν υπήρχε ένδειξη συμμετοχής τους στα επεισόδια.

Όπως έκανε γνωστό μέσα από το facebook άτομο που ήταν μπροστά στη σκηνή του επεισοδίου, "επί τόπου ήταν και η δικηγόρος Γιάννα Κούρτοβικ που συνομιλούσε στο κινητό με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου και διαπραγματεύονταν την αποχώρηση των αστυνομικών. Μέσα σε λίγα λεπτά, ο υφυπουργός μεσολάβησε και οι ΟΠΚΕ αποχώρησαν μπροστά από το καφενείο κι έφυγαν από το σημείο". Το γιατί έγινε αυτό και κατά πόσο δεοντολογικό είναι, αποτελεί άλλο ζήτημα.

Την άλλη ημέρα έγινε γνωστή δια χειλέων των επικεφαλής του σε ΜΑΤ και ΟΠΚΕ η δυσαρέσκεια του κ. Χρυσοχοΐδη, για το γεγονός ότι δεν υπήρξε επέμβαση και δεν έγιναν προσαγωγές. Το ενδεικτικό φαινόμενο, δεν ήταν ... ενδημικό. Και άλλρες φορές σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr υπήρξαν διφορούμενες έως αλληλοσυγκρουόμενες εντολές- απόψεις της διανδρίας από την Κατεχάκη, με αποτέλεσμα να προκαλείται σύχυση και αντιγνωμία μεταξύ Κατεχάκη, ΓΑΔΑ και πεδίου. 

Μήπως η διαλεκτική ανασυγκρότηση της αστυνομίας για οργανωμένη και μεθοδευμένη θέση, δράση και αντίδραση των αστυνομικών στον δρόμο, πρέπεθ να ξεκινήσει πρώτα από την Κατεχάκη ώστε να υπάρχει ενιαία κατεύθυνση και προσανατολισμός;


του Γιώργου Καραϊβάζ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια