Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαοτική η κατάσταση στην ΓΑΔΑ με την διαχείριση των συλληφθέντων ατόμων στην Αττική καθημερινά

Τα κέντρα κράτησης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής δεν επαρκούν για το σύνολο των αλλοδαπών κρατουμένων που στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στην χώρα
με αποτέλεσμα αυτοί να παραμένουν παράτυπα για μεγάλο διάστημα στα λιγοστά λειτουργικά κρατητήρια των  Αστυνομικών Τμημάτων  και έτσι να μην υπάρχει χώρος σε αυτά για τους συλληφθέντες για ποινικά αδικήματα των Τμημάτων Ασφαλείας. Έτσι καθημερινά οι ποινικοί κρατούμενοι παραμένουν για πολλές ώρες σε γραφεία ή μεταφέρονται ακόμα και από απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής στα κρατητήρια της Ασφάλειας στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου επικρατεί το αδιαχώρητο και μάλιστα γυναίκες και άνδρες κρατούμενοι πολλές φορές μοιράζονται την ιδιά πτέρυγα κράτησης δημιουργώντας προσθετά προβλήματα.

 Μάλιστα σε τέτοιες συνθήκες θα περίμενε κάνεις να υπάρχει τουλάχιστον συνεργασία και ανεπτυγμένο το αίσθημα συναδελφικότητας μεταξύ των Υπηρεσιών, παράταιρά σύμφωνα με το ρεπορτάζ ενώ π.χ. στα περισσότερα ΑΤ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών γίνεται προσπάθεια να απορροφήσουν  κρατούμενοι των Τ.Α. τουλάχιστον στα πλαίσια του αυτοφώρου, υπάρχουν  καταγγελίες για διοικητές ΑΤ άλλων Διευθύνσεων της Αττικής που  αρνούνται την παραλαβή προς φύλαξη στα κρατητήρια τους ποινικών κρατουμένων των συστεγαζόμενων Τμημάτων Ασφάλειας όπως προβλέπεται. Από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μια  τέτοια αναφορά-καταγγελία έχει κατατεθεί και αφορά την Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα  το ΑΤ Αχαρνών οπού όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται εδώ και ένα μηνά δεν παραλαμβάνονται κρατούμενοι του συστεγαζόμενου Τ.Α. λόγω υποτιθέμενου κρούσματος ψώρας στα κρατητήρια και ενώ δεν έχει διακοπεί η λειτουργία τους για να απολυμάνουν, δεν έχουν υπερβεί την χωρητικότητα τους και συνεχίζουν να φιλοξενούν κανονικά κρατουμένους της Τάξης!! Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας αναγκάζονται να διανύουν άπειρα χιλιόμετρα καθημερινά για να μεταφέρουν τους κρατούμενους από το Μενίδι για φύλαξη στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ζημιώνοντας το δημόσιο σε χρήματα κ πολύτιμο  ανθρώπινο δυναμικό.

Σε επικοινωνία μας με συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε την δραματική κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στην Αττική λόγω της έλλειψης χωρών κράτησης και πως ενώ είναι ενήμερη για το θέμα η Φυσική και Πολιτική ηγεσία του Σώματος εδώ και μήνες για την επικρατούσα κατάσταση, δυστυχώς καμία ενέργεια δεν γίνεται για την εξομάλυνση της.. Χαρακτηριστικά όπως μας ανέφερε δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεις την αυξανομένη εγκληματικότητα και την κατακόρυφη αύξηση των κρατουμένων τα τελευταία χρόνια με υποδομές που προορίζονταν για την εγκληματικότητα του 1990.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια