Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς θα διατηρήσεις σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στον οργανισμό σου;


Το να αποφύγουμε τα σκαμπανεβάσματα στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου, αν και φαίνεται δύσκολο, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα καταλάβεις ότι δεν είναι!

Πριν ξεκινήσουμε, όμως, να σου λέμε τους τρόπους να διατηρήσεις σταθερό το σάκχαρο στο αίμα σου, πρέπει να καταλάβεις γιατί αυτό είναι σημαντικό.

Εάν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς, θα νιώσεις ότι έχεις συνεχώς λιγούρες και δεν μπορείς να αντισταθείς σ’ αυτές, ενώ είναι πιθανό να νιώθεις συχνά έντονη κούραση.

Κάθε φορά που τρως κάτι, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου αυξάνονται. Τα σάκχαρα από το φαγητό που τρως, καταλήγουν στην κυκλοφορία του αίματός σου. Όση περισσότερη ζάχαρη περιέχει το φαγητό σου, τόσο πιο πολύ ανεβαίνει το σάκχαρο στο αίμα σου εκείνη τη στιγμή. Η μεγάλη διακύμανση των επιπέδων του σακχάρου δεν είναι καλή για την υγεία σου. Εάν έχεις υψηλά επίπεδα σακχάρου, το σώμα σου παράγει υψηλότερη ποσότητα ινσουλίνης και αυτή η αυξημένη ποσότητα ινσουλίνης προκαλεί πτώση του σακχάρου στο αίμα σου και πάλι το ίδιο ξανά και ξανά. Εκτός αυτού, το σώμα σου αποθηκεύει περισσότερο σωματικό λίπος. Οι διακυμάνσεις έχουν επίσης επίδραση στις ορμόνες σου, την πέψη και αυξάνουν τον κίνδυνο για διαβήτη.

Δες παρακάτω πέντε απλούς τρόπους για να διατηρήσεις σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου:

Μην παραλείπεις το πρωινό

Είναι πολύ σημαντικό να τρως πάντα πρωινό. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να ξεκινάς τη μέρα σου με ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες. Αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι πλήρης και να διατηρείς σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου. Γι’ αυτό πρέπει το πρωί να τρως τροφές, όπως τυρί, αβγά, γαλακτοκομικά, καρύδια, σπόρους, δημητριακά κ.ά.

Μην ξεχνάς τις ίνες

Εάν η διατροφή σου περιέχει πολλές ίνες, το σώμα σου θα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να τις διασπάσει, πράγμα που σημαίνει ότι η αύξηση του σακχάρου στο αίμα σου θα είναι πολύ σταδιακή και φυσιολογική. Τα λαχανικά είναι γεμάτα από ίνες, το ίδιο και τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.


Τακτικά γεύματα

Για να κρατήσεις το σάκχαρο στο αίμα σου υπό έλεγχο, θα πρέπει να τρως τακτικά μικρά γεύματα. Χώρισε τα γεύματά σου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φάε τρία γεύματα την ημέρα και δύο ακόμα σνακς.

Λιγότερη ζάχαρη

Ή τουλάχιστον να αποφεύγεις τα απλά σάκχαρα, όπως η ζάχαρη. Αυτά δεν υπάρχουν μόνο στις καραμέλες, τα αναψυκτικά και τα μπισκότα, αλλά επίσης και στα λευκά ζυμαρικά και το λευκό ψωμί. Προσπάθησε να αποφεύγεις τα πολλά γλυκά και να αντικαταστήσεις τα λευκά ζυμαρικά και το ψωμί, με αντίστοιχα ολικής άλεσης.

Πρόσθεσε κανέλα στο φαγητό σου

Η κανέλα είναι ένα πραγματικά θαυματουργό συστατικό. Η κανέλα φροντίζει να περάσει περισσότερη ώρα μέχρι να νιώσεις πείνα και διατηρεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου σταθερά. Έτσι, γιατί να μην προσθέσεις λίγη στον καφέ ή στα φαγητά σου;

Και φυσικά μην ξεχνάς να γυμνάζεσαι και να κοιμάσαι καλά!


Πηγή: ipop.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια