Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αντιδράσεις για το ξεγύμνωμα νεαρών από άνδρες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Στον Συνήγορο του Πολίτη τα περιστατικά βίας. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Δεν πέρασαν απαρατήρητα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. οι φωτογραφίες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, στα οποία αποτυπώνεται «αστυνομική βία» σε πολίτες μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Ιδιαίτερα η φωτογραφία που απεικονίζει ένα αστυνομικό των ΜΑΤ να τραβά από το εσώρουχο ένα γυμνό από τη μέση και πάνω νεαρό, την ώρα που το πιέζει το κεφάλι προς το κάτω -υπό το βλέμμα- συναδέλφων του, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην κοινή γνώμη.




Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ ορμά σε κοπέλα που τρέχει, τη ρίχνει κάτω και την τραβάνε μακριά 

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα.
Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: 19 συλλήψεις για επεισόδια σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη

«Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα» πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
Στην Αθήνα έγιναν συνολικά 50 προσαγωγές ατόμων στη ΓΑΔΑ, ενώ μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής οι 10 είχαν μετατραπεί σε συλλήψεις για συμμετοχή σε επεισόδια στα Εξάρχεια. Στην Πάτρα, όπου υπήρχαν μεγάλες εστίες έντασης, οι αστυνομικοί προσήγαγαν 19 άτομα εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 7. Στη Θεσσαλονίκη έγιναν 8 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 2 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
«Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ κ.α. αντικειμένων», επισημαίνει ακόμα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Τέλος, να σημειώσουμε ότι τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί (1 στην Αθήνα και 2 στην Πάτρα).


πηγή: mixanitouxronou.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια